stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Slovenska igralka iskreno o svoji hudi bolezni

7. 2. 2021; 09.14
Avtor: K.M.
Mojca Fatur

Mojca Fatur foto: Miran Juršič

Kot majhna deklica je kar dve leti večino časa preživela na hematološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Zdaj želi pomagati.

Slovenska igralka in partnerka Klemna Slakonje, Mojca Fatur, je pred časom javno spregovorila o hudi bolezni, s katero se je soočila pred leti, po rojstvu tretjega otroka. Več o tem si lahko preberete TUKAJ >>KLIKNITE<<. Že takrat je omenila, da se je s hudo boleznijo soočila že kot otrok, zdaj pa je na družbenih omrežjih o njej tudi javno spregovorila. Mojca je kot majhna deklica namreč zbolela za aplastično anemijo. Gre za bolezen, pri kateri telo ne proizvaja zadostnega števila vseh krvnih celic, rdečih krvnih celic, belih krvnih celic in trombocitov. O bolezni je javno spregovorila, saj v sodobni medicini obstaja naprava, s katero bi lahko rešili ogromno življenj, a 622 tisoč evrov nekaterim zveni preveliko. Mimogrede, na Madžarskem imajo kar 4 takšne naprave.

Ker denarja ne želijo nameniti tisti, ki bi ga morali, se za medicinsko napravo zdaj zbirajo sredstva. Gre namreč za napravo, ki s pomočjo najnaprednejše tehnologije uporablja bolnikove lastne limfocite in jih nauči prepoznavati rakaste celice. 

"Med 4. in 6. letom sem večino časa preživela na hematološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Čeprav so mi čisto vsak dan jemali kri, čeprav sem na 14 dni prejemala transfuzijo, čeprav so mi naredili nič koliko punkcij kostnega mozga, čeprav veliko bolnišničnih prijateljčkov ni preživelo... imam na tiste dni kljub temu lepe spomine," so besede, s katerimi je Mojca začela svoj zapis na družbenih omrežjih. Celotnega si lahko preberete spodaj, če vam ga ne prikaže, pa KLIKNITE TUKAJ

S podobno zgodbo in pozivom se je oglasil tudi skladatelj in pianist Drago Ivanuša, ki so mu zaradi presaditve kostnega mozga življenje že dvakrat podaljšali. Sam pravi, da bi mu omenjena naprava življenje tudi rešila. , ki je pred desetimi leti zbolel za plazmocitom, rakovo krvno boleznijo. Takrat so mu rekli, da bo živel še 3 do 5 let. 

prejšnji članek
Skrivno življenje Roberta Erjavca
Svet slavnih
Skrivno življenje Roberta Erjavca
naslednji članek
Ugodno oddam sina: Kaj se dogaja z Ano, ko kamere ugasnejo?
Svet slavnih
Ugodno oddam sina: Kaj se dogaja z Ano, ko kamere ugasnejo?
#nasazenazenska
nasazenazenska