zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Darja Gajšek bo tokrat vodila sama

12. 2. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
Darja Gajšek polka in valček

Darja Gajšek foto: Promocijski material

Darjo boste na televiziji lahko gledali že danes.

Voditeljica in pevka Darja Gajšek je že s slovesom oddaje Slovenski pozdrav napovedala, da televiziji ni rekla zadnje besede. Zdaj pa se, vsaj začasno, vrača z vlogo voditeljice. Veliki finale izbora za najboljšo polko in najboljši valček leta 2020, ki ga bo vodila Darja, si boste namreč lahko ogledali že danes, petek, 12. februarja, ob 20. uri na TV SLO 1. 

Predizbori za festival Slovenska polka in valček 2020 so se začeli že marca lani v oddaji Slovenski pozdrav, ki je gostila kar 24 mladih in neuveljavljenih ansamblov, izmed katerih se je šesterica uvrstila na festival, pridružila se jim bo še sedmerica zmagovalcev minulih festivalov. Letošnji, že 24. festival bo zaradi epidemije covida-19, ki je onemogočila izpeljavo dogodka v živo z živimi nastopi, potekal v virtualni podobi, s posnetki 13 novih skladb, slišali pa boste pet polk in osem valčkov. Vmes se bomo spominjali preteklih festivalov – v 24-ih letih smo slišali nekaj manj kot 300 novih polk in valčkov, zaigralo pa jih je skoraj 300 ansamblov.

Nove polke oz. valčke bodo predstavili: Ansambel Opoj (Nazaj za pol stoletja), Dolenjskih 5 (Zate), Zadetek (Zadnji poljub), S.O.S. Kvintet (Narišem sonce), Špadni fantje (Tvoje ljubezni dotik), Raubarji (Tako posebna), Ansambel Roka Žlindre (V tvojem objemu se pomirim), Vikend (Dovolj sva mlada), Unikat (Ne rani srca), Naveza (Hodil bom za teboj), Veseli Dolenjci (Očetova hiša), Ansambel Storžič (Ti ne veš) in Veseli svatje (Zakaj si pustil me?)

Na festivalu bodo podeljene tri nagrade, poleg najboljše slovenske polke in najboljšega valčka, ki jo bosta letos izbrali medijska in strokovna komisija, bo slednja izbrala tudi ansambel, ki bo prejel naziv ansambel nove generacije.

prejšnji članek
Strta Nika Zorjan, izgubila je babico
Svet slavnih
Strta Nika Zorjan, izgubila je babico
naslednji članek
Resna, jezna in glasna Metka Albreht
Svet slavnih
Resna, jezna in glasna Metka Albreht
#nasazenazenska
nasazenazenska