Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski pevki se je izpolnila dolgoletna želja

19. 2. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
Ditka- osebni arhiv

Ditka s svojo prvo vinilno ploščo. foto: Osebni arhiv

Ditka je velika ljubiteljica vinilnih plošč, zdaj pa je končno dočakala dan, ko se je obširni zbirki pridružila tudi njena lastna plošča.

Slovenska kantavtorica Ditka je svojo desetletno delovanje na glasbeni sceni zaokrožila z izidom vinilne plošče, na kateri sta se seveda znašli uspešnici, kot sta Ne bodi kot drugi, Dober dan življenje, te in druge pa odlično dopolnjujejo mednarodno nagrajene pesmi Silence, Dreamer, Believe ...

Ditka, vinilna plošča foto: Ditka, vinilna plošča

"Lani avgusta smo s spremljevalno zasedbo v proslavitev 10. obletnice mojega glasbenega delovanja v živo in akustično posneli 12 pesmi, ki so me v zadnjih desetih letih, vsaka po svoje, najbolj zaznamovale. Kot velika ljubiteljica vinilnih plošč sem si zaželela, da ob tem posebnem jubileju svojo glasbo izdam na vinilki. Izid le te, se je zaradi trenutne situacije v svetu zamaknil za nekaj mesecev, a zdaj je plošča končno v mojih rokah in občutki so odlični. Zame je poslušanje glasbe na gramofonu edinstveno doživetje in zares lepo je, ko lahko sedaj poslušam tudi svojo. Zelo sem vesela tudi dobrega odziva svojih poslušalcev in dejstva, da ljudje še cenijo stare nosilce zvoka. Plošče so v zadnjih dneh odpotovale po vsej Sloveniji in tudi v tujino. Vsekakor upam, da bo to leto kulturi bolj naklonjeno in bom lahko pesmi kmalu predstavila tudi na koncertih v živo," nam je ob izidu vinilne plošče, ki je izšla v omejenem številu, zaupala Ditka. 

prejšnji članek
Milan Gačanovič: Navzven hladen, v resnici pa …
Svet slavnih
Milan Gačanovič: Navzven hladen, v resnici pa …
naslednji članek
Alma (Šverc komerc) nekoč ljubila tega priljubljenega igralca
Svet slavnih
Alma (Šverc komerc) nekoč ljubila tega priljubljenega igralca