Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Paul McCartney pripravlja glasbeni dnevnik

26. 2. 2021; 09.00
Avtor: STA
Paul McCartney

Paul McCartney foto: Promo foto

Paul McCartney bo izdal svoj avtoportret. 'Skozi pesmi se slika lok mojega življenja,' pravi britanski zvezdnik.

Britanski zvezdnik Paul McCartney bo novembra izdal svoj avtoportret skozi 154 izbranih pesmi z naslovom The Lyrics: 1965 to the Present. McCartney je ob tem razkril, da je večkrat razmišljal o svoji avtobiografiji, a ni nikoli našel pravega trenutka zanjo. Je pa vselej, doma in na poti, pisal pesmi, je še dodal.

"Zavedam se, da ti pri določenih letih dnevnik lahko pomaga pri obujanju preteklih dni. A sam nisem nikoli beležil spominov. Kar mi ostaja, so moje pesmi, na stotine pesmi, ki jih lahko razumem kot neke vrste dnevnik. Skozi pesmi se slika lok mojega življenja," je dejal McCartney.

Pesniški avtoportret nekdanjega Beatla bo izšel v dveh delih. Skozi izbrane pesmi glasbenik izjemno iskreno pripoveduje o svojem življenju in delu. Pesmi namreč pokrivajo vsa obdobja McCartneyjevega delovanja. Od začetnih mladostniških kompozicij do skladb, ki jih je napisal za legendarne Beatle, preko pesmi za skupino Wings do skladb, ki jih je spisal na samostojni glasbeni poti, je najavo založbe Rizzoli, kjer bo izšla italijanska izdaja, povzela italijanska tiskovna agencija Ansa.

Pesmi bodo po pisanju Anse v knjigi predstavljene po abecednem in ne po kronološkem redu, ob njih pa bodo objavljena besedila o tem, v kakšnih okoliščinah so nastale ali kateri kraji oziroma ljudje so jih navdahnili. V publikaciji bodo objavljena tudi dragocena gradiva iz glasbenikovega osebnega arhiva, rokopisi, pisma in fotografije.

Paul McCartney foto: Reuters

"Upam, da bo delo bralcem razkrilo kaj novega o mojih pesmih in o mojem življenju. Na tak način sem skušal predstaviti, kako se rodi glasba in kaj mi pomeni. Upam, da bo vse skupaj dalo kaj tudi drugim," je še dejal glasbenik, ki je svojo prvo pesem napisal pri 14 letih.

Pulitzerjev nagrajenec Paul Muldoon, ki je McCartneyju pomagal pri izdaji, pa je povedal, da so besedila, nastala iz pogovorov, ki jih je opravil z glasbenikom v minulih petih letih, najbližje njegovi avtobiografiji. "Kar nam Paul pove o svojem kreativnem procesu, potrjuje nekaj, kar smo glede njega prej lahko zgolj slutili: zremo v avtorja izjemnega pomena, ki se do popolnosti uvršča v dolgoletno tradicijo angleške poezije," je njegove besede še povzela Ansa.

Paul McCartney foto: instagram

prejšnji članek
Drew Barrymore pri trinajstih prisilno v psihiatrično bolnišnico
Svet slavnih
Drew Barrymore pri trinajstih prisilno v psihiatrično bolnišnico
naslednji članek
Princ Harry razkril prvo Archiejevo besedo
Svet slavnih
Princ Harry razkril prvo Archiejevo besedo