Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dejan Vunjak o slabi izkušnji, ki ga je skoraj stala življenja

10. 3. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
Dejan Vunjak

Dejan Vunjak foto: Facebook

Glasbenik pravi, da smuča že od malih nog, vseeno pa se mu je na belih strminah pred leti zgodilo nekaj skoraj tragičnega.

Vedno nasmejani pevec Dejan Vunjak ima na smučanje lepe spomine. Pravi, da smuča že od malih nog - tako malih pravzaprav, da se prvih spustov niti ne spomni več. S starši so hodili vsako leto za teden dni v Kranjsko Goro. Dejan obožuje zimske športe, kljub slabi izkušnji, ki ga je skoraj stala življenja. »V osnovni šoli sem se udeležil šole deskanja. Medtem, ko smo stali ob robu smučišča, je nekdo zelo močno priletel vame. Če ne bi imel čelade, ne vem, če bi preživel. Od takrat brez čelade ne grem na smuči.«

Dejan je letos eden izmed številnih glasbenih navijačev na Pokalu Vitranc, ki bo sicer potekal brez gledalcev. So pa zato ob 60. obletnici smučarskih tekem svoje želje in spodbudo v pesmi združili številni glasbeniki. Poslušate jih lahko pod prispevkom. 

Pomoč mladim nadarjenim športnikom

Pokal Vitranc letos ne bo le športni dogodek. Zaživela je namreč družbeno odgovorna akcija #VITRANCcares, katere osnovni namen je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.

Ambasadorja letošnje dobrodelne akcije sta naša nekdanja izvrstna smučarja, nosilca medalj z velikih tekmovanj, ki sta vitranško strmino preizkusila tudi sama, Urška Hrovat in Jure Franko. Oba dobro vesta, kaj pomeni pomoč mladi smučarki ali smučarju, tako moralna kot materialna, zato sta z veseljem in zagonom prevzela ambasadorsko vlogo projekta #VITRANCcares.

prejšnji članek
Marjetka Vovk razkrila sladko skrivnost
Svet slavnih
Marjetka Vovk razkrila sladko skrivnost
naslednji članek
Legendarni Balki na vrhuncu slave žalosten in depresiven
Svet slavnih
Legendarni Balki na vrhuncu slave žalosten in depresiven