Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zgrožena gledalka o lažnivem snemanju šovov

16. 3. 2021; 09.00
Avtor: J.K.
snemanje-šovov, epidemija

Snemanje v času epidemije novega koronavirusa foto: POP TV

Snemanje resničnostnih oddaj je znova v polnem teku, kar pa vznemirja nekatere gledalce, ki opozarjajo, da se akcija pred kamero odvija brez spoštovanja ukrepov. Pa preverimo, kaj se v resnici dogaja v zakulisju …

Po dolgem premoru se znova odvijajo snemanja resničnostnih oddaj. Slednja zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa potekajo precej drugače, kot so vajeni, a da okužba ne bi ogrozila projektov, je vsem jasno, da je potrebno storiti vse, kar je v njihovi moči. 

Se pa s slednjim ne strinjajo nekateri gledalci, ki na družbenih omrežjih objavljajo zapise o tem, da snemanje resničnostnih oddaj poteka brez upoštevanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Kako tovrstna snemanja resnično potekajo in kako vse skupaj doživlja produkcija, pa lahko iz prve roke povedo ravno na POP TV …

Spletni uporabniki so prepričani, da ustvarjalci šovov ne ravnajo po priporočilih NIJZ. foto: Facebook

O zakulisju snemanja resničnostnih oddaj v času epidemije

»Snemanje oddaj v času težke epidemiološke situacije, je bil za našo produkcijo sprva velik izziv, ki smo se ga lotili z vso odgovornostjo in upoštevanjem vseh zdravstvenih priporočil. Snemanja potekajo v t.i. mehurčkih. Ekipa ima obvezna hitra testiranja vsake tri dni, vsi udeleženci, ki niso pred kamero, ves čas snemanja uporabljajo zaščitne maske, na vsakem koraku pa so na voljo razkužila,« nam povedo na POP TV, kjer se že nekaj časa odvijajo snemanja resničnostnih oddaj. 

Kreativni producent Igor Bratuš foto: POP TV

»Mi držimo tekmovalce v izolaciji v vsakem resničnostnem šovu. Ponavadi jih držimo samo v izolaciji od zunanjega sveta, zdaj pa jih držimo tudi v izolaciji od korone. Vsi ves čas nosimo maske, na različnih vogalih imamo postavljene postaje z maskami in razkužili,« pojasnjuje kreativni producent Igor Bratuš in dodaja, da se tudi med seboj opozarjajo na pravilno nošenje mask, če denimo slednja komu pri govoru zdrsne iz nosu. Kot je pojasnil v oddaji Preverjeno, je namreč njihov glavni strah, da bi se okužba z novim koronavirusom pojavila v ekipi.

In kaj se bo zgodilo, če bo v času snemanja kdo zbolel? Kot pojasnjuje producent Matevž Križaj, bo v tem primeru snemanje prekinjeno.

No, mi vsekakor upamo, da bo vse potekalo tako, kot so načrtovali in da nas bodo lahko znova razveseljevali z novimi razvedrilnimi oddajami.

Snemanje v času epidemije novega koronavirusa foto: POP TV

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Lina o nesrečni poškodbi obraza
Svet slavnih
Lina o nesrečni poškodbi obraza
naslednji članek
Matej Zemljič zbolel za hudo obliko koronavirusa
Svet slavnih
Matej Zemljič zbolel za hudo obliko koronavirusa