stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Aleksander Jež po 19-ih letih posnel novo pesem

15. 3. 2021; 09.00
Avtor: J.K.
Aleksander Jež & Dean M.

Aleksander Jež & Dean M foto: PR

Aleksander Jež je legendarni kantavtor, ki nam je dal številne večne uspešnice, kot so Bele vrtnice kradel sem zate, Hvala bogu, da sem Štajerc, Ti boš pa moja ostala, Vse so me ljubice zapustile in mnoge druge. Leta 2003 se je umaknil iz glasbene scene, tokrat pa je združil moči s svojim zetom Dejanom Muršecem (Dean M.) in nastala je njuna prva skupna skladba Jaz sem dedi.

"Moj zet Dejan me je prisilil v to, da sem po 19-ih letih spet napisal in posnel skladbo zase. Dejan je veliki mojster elektronske glasbe. Že dolgo mu govorim, da je njegova glasba na svetovnem nivoju in da si naj najde založnika nekje v Evropi. Skladbo Temple of love(Dean M. feat. Dana), ki sta jo posnela skupaj z Danico Erber predvajajo številne radijske postaje, tudi Val 202," pojasnjuje Aleksander in dodaja, da se je njuna zgodba in duet Aleksander Jež & Dean M.  pričela pred kratkim, ko mu je Dejan znova poslal eno izmed svojih elektronskih skladb, s katero je dopolnil svoj arhiv glasbe.

"Omenil sem mu, da imam idejo z naslovom Jaz sem dedi, katera govori o dediju, ki se nikoli ne misli predati in si priznati, da je že malo v letih. No ja, ta dedi sem tudi jaz, saj imam vnuka, ki bo letos star šest let, tako da zgodba sploh ni izmišljena. Pa tudi to mi je pri nas zanimivo, da vsakega, ki ima vnuka začnejo takoj klicati dedi, od soseda pa do njegovih prijateljev. Imel sem napisanih samo nekaj stavkov, brez melodije in Dejanu so bili tako všeč, da mi je rekel, da moram to napisati do konca, ker bo super. Za šalo sem po najinem pogovoru vzel kitaro in ni mi dalo miru, zato sem se začel resno poglabljati v melodijo in predvsem v besedilo. Dejan je brez, da bi me kaj vprašal začel graditi aranžma v svojem stilu, me poklical in rekel naj pridem snemat. Z njegovo ponudbo se nisem strinjal, ker sem s tem končal pred leti, sem mu pa obljubil, da bomo našli nekoga, ki bo primeren za interpretacijo te skladbe. In moj zet ga je našel –Aleksandra Ježa (smeh)," je zgodbo o nastanku nove pesmi povzel Aleksander.

prejšnji članek
Slovenski film navdušuje v tujini
Kultura
Slovenski film navdušuje v tujini
naslednji članek
The Rock s hčerkico raznežil splet
Svet slavnih
The Rock s hčerkico raznežil splet
#obraziavenija
obraziavenija