Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec uživa v staranju

20. 3. 2021; 07.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Jožef Ropoša

Jožef Ropoša foto: Jože Suhadolnik

Igralec Mestnega gledališča ljubljanskega Jožef Ropoša, ki je navduševal tudi v priljubljenih televizijskih serijah, je nedavno praznoval 60. rojstni dan, čemur ni posvečal prevelikega pompa.

»Ja, je jubilej, a saj sta bila tudi že štirideseti in petdeseti rojstni dan. Prvič sem se o letih zamislil, ko sem imel 34 let in mi je nekaj let starejši kolega Pavle Ravnohrib rekel, da se staramo in da ga to skrbi,« pravi igralec, ki je tudi pesnik, slikar in predvsem strasten ljubitelj narave, saj vsako leto nabira zdravilna zelišča in iz njih ustvarja vse mogoče.

Jožef Ropoša je velik ljubitelj narave, nabira zdravilna zelišča, gobari, ribari, predvsem pa spoštuje vsa živa bitja, tudi živali in rastline. foto: m24.si

»To mi predstavlja velik užitek. Ničesar ne prodam, vse, kar naredim, podarim, to je moj majhen, skoraj neviden prispevek k boljšemu svetu,« razloži Jožef, ki je rojstni dan praznoval v družinskem krogu. Sicer pa tisti, ki ga dobro poznajo, povedo, da je resnično eno z naravo ter da pozna skoraj vse rastline in njihove lastnosti na pamet. »Narava me že od mladih nog res napolnjuje in brez nje ne morem. Navdušen sem nad njo, ta svet je božansko lep,« še pravi slavljenec.

prejšnji članek
Domen Valič iskreno o ljubezni
Odnosi
Domen Valič iskreno o ljubezni
naslednji članek
Zvezdana Mlakar o očetovem samomoru
Svet slavnih
Zvezdana Mlakar o očetovem samomoru