Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anuša (Najini mostovi): mami je moja največja oboževalka

5. 4. 2021; 10.00
Avtor: AC/Zvezde Lady
Anuša Kodelja

Anuša Kodelja foto: Ksaver Šinkar

Simpatična Goričanka Anuša Kodelja, ki zdaj živi v Ljubljani, priznava, da je delovne navade podedovala po mami Martini.

Hitro navrže še kopico drugih lastnosti, ki ju povezujejo, velikokrat spravijo v smeh, včasih pa se v njunem odnosu tudi bliska. »Z mamo Martino sva zelo povezani. Zelo jo spoštujem in občudujem. Ne glede na to, da že dolgo ne živim več doma, poskušava ohranjati skupne trenutke in čas samo za naju. Najraje se odpraviva v hribe, ker imava to obe zelo radi, seveda celo pot klepetava. Od vedno si veliko zaupava, saj naju je življenje zelo povezalo,« začne svojo pripoved Anuša in hitro doda, da ji je pri mami všeč predvsem to, da je tako vztrajna in obenem tudi potrpežljiva.

»Mama mi vedno znova pokaže, kaj vse je mogoče. Ogromno je dosegla, tako poklicno kot z delom pri sebi. Mogoče se včasih tega ne zaveda dovolj. Je zelo inteligentna in zelo lepa ženska. Ob njej sem imela nešteto priložnosti za učenje in sem se seveda marsikaj naučila od nje. Vedno znova mi ponavlja predvsem to, da moram ostati zvesta sebi. Seveda se tudi skregava in velikokrat se ne strinjava, a druga drugo spoštujeva in zato takšne situacije ne vplivajo bistveno na najin odnos,« je iskrena mlada igralka. Na mamo Martino se rada obrne; po pomoč, nasvet, karkoli pač potrebuje v določenem trenutku. Za svojo hčerko vedno najde tiste prave besede, četudi jih včasih (še) ne zna prav slišati. »V določenih stvareh sva si zelo podobni, v določenih pa popolno nasprotje. Obe sva včasih prestrogi do sebe. Mislim, da se tako dobro razumeva tudi zato, ker se ena od druge učiva. Res sem zelo vesela, da me tako zelo podpira na moji poklicni poti. Mislim, da je moja največja oboževalka. Do zdaj še ni zamudila nobene moje predstave. Cenim njeno mnenje: redko kaj olepšuje, navadno je kar kritična in direktno pove, kaj si misli o moji vlogi, kar mi je zelo všeč. Najboljša stvar pa je zagotovo to, da ima dober slog oblačenja in ji lahko kradem obleke. Včasih, ko si kupi kaj novega, reče: 'Že vidim, da mi boš tudi to vzela.' Saj potem tudi jaz kdaj posodim kaj njej,« se smeji Anuša, ki svoje mame ne bi zamenjala za nič na svetu.

prejšnji članek
Nataša Gorenc: Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka
Svet slavnih
Nataša Gorenc: Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka
naslednji članek
Majo Keuc korona čez praznike položila v posteljo
Svet slavnih
Majo Keuc korona čez praznike položila v posteljo