duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Nataša Gorenc: Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka
| J.K.

Nataša Gorenc: Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka

natasa gorenc, Revija Zvezde

Osebna trenerka je praznične dni oplemenitila z razmišljanjem o pravem pomenu duhovnosti.

Priljubljena osebna trenerka Nataša Gorenc je pred časom prejela pohvalo za vzgojo svojih otrok, kar uvršča med najlepše komplimente, ki jih je bila deležna kot mati. Kompliment ji je izrekla čistilka, njene besede pa so jo spodbudile k razmišljanju o vrednotah, ki jih tekom vzgoje predajamo svojim najmlajšim.

»Eden najlepših komplimentov, ki sem jih kdaj dobila kot mama je, ko mi je gospa, ki je čistilka rekla: ''Nataša, moram ti povedat, da so bili tvoji otroci vedno spoštljivi do mene, vedno so pozdravili, se nasmejali in kaj vprašali. Nikoli nisem čutila, da bi bila kaj manjvredna v njihovih očeh.'' Pa sem rekla, ja lepoo, samo zakaj bi čutila, da si manjvredna? Ti si itak najjača! Pa pravi, zato ker marsikje začutim tisto, saj si samo čistilka! Boš že naredila itd! In to prihaja tudi od vzgoje, kaj se doma pogovarjajo itd.,« je pojasnila Nataša, ki se zelo dobro zaveda, kako velik vpliv imajo misli in dejanja na nas in na našo okolico. V teh prazničnih dneh se je tako dotaknila razmišljanja o pravem pomenu duhovnosti in svoje spletne prijatelje spodbudila, da so tudi sami zapluli pod plitvino in se zazrli globoko vase.

»Duhovnost se kaže v vsakodnevnih dejanjih, ni nekaj višjega in nedosegljivega. Živi čisto pri tleh, samo najti jo moramo! Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka. Duhovnost je, ko iz globine bolečine na obrazu narišeš nasmeh in ga podariš naprej! Duhovnost je, ko nisi zagrenejen, ko imajo ljudje več od tebe! Ko privoščiš in se veseliš zanje! Duhovnost je, ko deliš ljubezen in pozitivo ... ko sovraštvo, jeza in bes ne vržeta sence na tvoje srce! Duhovnost je, ko odvržeš svoja enobravna očala in zmoreš svet videti v mnogih barvah! Duhovnost nima veze z religijo, delitvami, barvo kože, narodnostjo … Ko si globok človek, se lahko duhovno povežeš z vsakim kamnom, ki ga najdeš ob cesti, molitev opraviš ob reki in se poglabljaš vase kjerkoli ... tudi med odmorom v službi! Duhovnost se živi in čuti ... v naših srcih in srcih ljudi, ki se jih 'dotakne'!« je osebna trenerka povzela svoje misli v zapisu na družbenem omrežju in vsem skupaj zaželela lepe praznike, polne ljubezni in topline.