Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nataša Gorenc: Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka

5. 4. 2021; 11.00
Avtor: J.K.
natasa gorenc

natasa gorenc foto: Revija Zvezde

Osebna trenerka je praznične dni oplemenitila z razmišljanjem o pravem pomenu duhovnosti.

Priljubljena osebna trenerka Nataša Gorenc je pred časom prejela pohvalo za vzgojo svojih otrok, kar uvršča med najlepše komplimente, ki jih je bila deležna kot mati. Kompliment ji je izrekla čistilka, njene besede pa so jo spodbudile k razmišljanju o vrednotah, ki jih tekom vzgoje predajamo svojim najmlajšim.

»Eden najlepših komplimentov, ki sem jih kdaj dobila kot mama je, ko mi je gospa, ki je čistilka rekla: ''Nataša, moram ti povedat, da so bili tvoji otroci vedno spoštljivi do mene, vedno so pozdravili, se nasmejali in kaj vprašali. Nikoli nisem čutila, da bi bila kaj manjvredna v njihovih očeh.'' Pa sem rekla, ja lepoo, samo zakaj bi čutila, da si manjvredna? Ti si itak najjača! Pa pravi, zato ker marsikje začutim tisto, saj si samo čistilka! Boš že naredila itd! In to prihaja tudi od vzgoje, kaj se doma pogovarjajo itd.,« je pojasnila Nataša, ki se zelo dobro zaveda, kako velik vpliv imajo misli in dejanja na nas in na našo okolico. V teh prazničnih dneh se je tako dotaknila razmišljanja o pravem pomenu duhovnosti in svoje spletne prijatelje spodbudila, da so tudi sami zapluli pod plitvino in se zazrli globoko vase.

»Duhovnost se kaže v vsakodnevnih dejanjih, ni nekaj višjega in nedosegljivega. Živi čisto pri tleh, samo najti jo moramo! Duhovnost je, ko ne gledaš zviška na sočloveka. Duhovnost je, ko iz globine bolečine na obrazu narišeš nasmeh in ga podariš naprej! Duhovnost je, ko nisi zagrenejen, ko imajo ljudje več od tebe! Ko privoščiš in se veseliš zanje! Duhovnost je, ko deliš ljubezen in pozitivo ... ko sovraštvo, jeza in bes ne vržeta sence na tvoje srce! Duhovnost je, ko odvržeš svoja enobravna očala in zmoreš svet videti v mnogih barvah! Duhovnost nima veze z religijo, delitvami, barvo kože, narodnostjo … Ko si globok človek, se lahko duhovno povežeš z vsakim kamnom, ki ga najdeš ob cesti, molitev opraviš ob reki in se poglabljaš vase kjerkoli ... tudi med odmorom v službi! Duhovnost se živi in čuti ... v naših srcih in srcih ljudi, ki se jih 'dotakne'!« je osebna trenerka povzela svoje misli v zapisu na družbenem omrežju in vsem skupaj zaželela lepe praznike, polne ljubezni in topline.

prejšnji članek
Takole si Tanja in Miki najraje vzameta čas zase
Svet slavnih
Takole si Tanja in Miki najraje vzameta čas zase
naslednji članek
Anuša (Najini mostovi): mami je moja največja oboževalka
Svet slavnih
Anuša (Najini mostovi): mami je moja največja oboževalka