stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Zvezda filma Samo ženska z voljo do uresničitve sanj

8. 4. 2021; 10.00
Avtor: J.K.
Almila Bagriacik

Almila Bagriacik foto: pr

Glavna igralka iz filma Samo ženska, ki je pritegnil tudi številne slovenske gledalce, si je uresničila željo, ki je pričela v njej tleti v otroštvu.

Nedavno so na programu RTV Slovenija predvajali nemški film Samo ženska, ki je nastal po tragediji, ki se je leta 2006 odvila v Nemčiji. Filmska zgodba je predstavljena skozi oči pokojne Aynur, ki jo je na avtobusni postaji v Berlinu pokončal njen brat, ker se je uprla turškokurdski družbeni tradicionalnosti in s kršitvami kodeksa časti osramotila njihovo pravoverno muslimansko družino. Odziv na tragično zgodbo in grozljive razmere, ki so jim še dandanes izpostavljene Turkinje, je bil tudi v Sloveniji zelo velik, kot je mogoče zaslediti na družbenih omrežjih, gre za zgodbo, ki se je globoko dotaknila številnih slovenskih gledalcev.

Almila Bagriacik v vlogi Aynur foto: Promocijski material

Igralko navdihuje glasba

Glavno vlogo v filmu je odigrala 31-letna nemška igralka Almila Bagriacik, ki tako kot Aynur prihaja iz Turčije. Ko je bila stara pet let, se je namreč s starši iz Ankare preselila v Berlin, kjer je odraščala ob turškem in nemškem jeziku. A njeno življenje ni bilo grenko, starša sta ji namreč vedno stala ob strani. Kot je v teh dneh pojasnila na družbenem omrežju, je presrečna, ker ji je uspelo uresničiti željo, ki je v otroštvu ostala neuslišana zaradi šibkega finančnega stanja.

»Moje največje otroške sanje so bile, da bi lahko obiskovala pouk klavirja, a si tega doma žal nismo mogli privoščiti. To je tudi razlog, da še danes igram po posluhu in pač pritiskam na tipke, za katere se mi zdi, da zvenijo pravilno. Kljub temu sem neizmerno hvaležna staršema, ker sta me podpirala po svojih najboljših močeh. Danes namreč vem, da je njuna duhovna podpora, ki sem je še vedno deležna, vredna veliko več, kot ves denar tega sveta,« je Almila zapisala na družbenem omrežju, ki ga je dopolnila s posnetkom, na katerem prepeva in igra na klavir.

prejšnji članek
Tara Zupančič razkrila, zakaj so jo klicali 'šmovje'
Svet slavnih
Tara Zupančič razkrila, zakaj so jo klicali 'šmovje'
naslednji članek
Srčna želja Mance in Roka
Svet slavnih
Srčna želja Mance in Roka
#obraziavenija
obraziavenija