Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

V Ljubljani začeli s snemanjem serije o umorih na Slovenskem

15. 4. 2021; 05.00
Avtor: STA
ljubljana, koronavirus

Ljubljana foto: Profimedia

V prestolnici so v ponedeljek začeli s snemanjem televizijske igrano-dokumentarne serije z naslovom Inhumanum: Umori na Slovenskem. Serijo z osmimi epizodami režira Igor Zupet, ki se z avtorjem Boštjanom Brezovnikom podpisuje tudi pod njen scenarij. Prva sezona serije, ki bo prikazala več razsežnosti umorov, bo predvidoma posneta do 15. julija.

S serijo želijo ustvarjalci objektivno prikazati vse razsežnosti in posledice, do katerih privede dejanje umora, ter s tem prispevati h kulturi nenasilja v družbi, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra (SFC).V igranih prizorih med drugim nastopajo Ludvik Bagari, Timon Šturbej, Tamara Avguštin, Katarina Matejčič in drugi. Svoje bližnje srečanje z Metodom Trobcem pa bo v seriji opisala igralka Milena Zupančič.



Pri seriji sodelujejo scenograf Miha Knific, kostumografka Nadja Bedjanič, oblikovalka maske Anita Ferčak, direktor fotografije Dejan Ulaga in številni drugi. Izvršni producent je Aleš Loborec, producenta serije pa sta Aleš Pavlin in Andrej Štritof iz produkcijske hiše Perfo.

Igrano-dokumentarna serija nastaja v sodelovanju s policijo, slovenskim vrhovnim državnim tožilstvom, Novo univerzo v Novi Gorici, ljubljansko Pravno fakulteto, Odvetniško zbornico Slovenije, enoto za forenzično psihiatrijo UKC Maribor, Kriminalističnim muzejem Hansa Grossa v avstrijskem Gradcu, Inštitutom za sodno medicino in Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Koproducenta serije sta Collegium Humanum Warsaw Management University iz Poljske in Inštitut za lokalno samoupravo Maribor.

Serijo v koprodukciji z RTV Slovenija, sofinancira SFC, gledalci pa si jo bodo na malih ekranih lahko ogledali prihodnje leto, so še sporočili iz SFC.

prejšnji članek
Tako se Krešo znajde v vlogi očeta
Svet slavnih
Tako se Krešo znajde v vlogi očeta
naslednji članek
Soldaški peteršilj za zdravo kri in prebavo
Zdravje
Soldaški peteršilj za zdravo kri in prebavo