favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla igralka iz Harryja Potterja

17. 4. 2021; 01.00
Avtor: STA
Helen McCrory

Helen McCrory foto: Profimedia

V starosti 52 let je za posledicami raka umrla britanska filmska, televizijska in gledališka igralka Helen McCrory, znana po vlogi Narcisse Malfoy v filmih o Harryju Potterju.

Helen McCrory se je rodila leta 1968 v Paddingtonu v zahodnem Londonu kot najstarejša od treh otrok. Obiskovala je šolo v jugovzhodni Angliji in eno leto živela v Italiji, preden je študirala igro v Drama Centre v Londonu. V svoji karieri je nato odigrala množico vlog na malem in velikem platnu, pa tudi na odru.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je bila najbolj znana iz uspešne kriminalne serije BBC Birminghamske tolpe in po vlogi Narcisse Malfoy iz franšize o Harryju Potterju.

Damian Lewis in Helen McCrory foto: Profimedia

Dvakrat je upodobila Cherie Blair, ženo nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira, in sicer v filmih Kraljica režiserja Stephena Frearsa iz leta 2006 in Posebni odnosi Richarda Loncrainea iz leta 2010. V filmu o Jamesu Bondu Skyfall, ki ga je režiral Sam Mendes, pa je odigrala izmišljeno britansko notranjo ministrico Clair Dowar.

Z Damianom Lewisom, s katerim je skupaj zaigrala v ameriški televizijski seriji Domovina, se je poročila leta 2007. Par se je spoznal pri Shakespearovi igri Mnogo hrupa za nič, v kateri sta odigrala vlogi protagonistov Beatrice in Benedicka.

Leta 2011 je za časnik Independent povedala, da se je izognila slavi, a da je počaščena, da je lahko igrala tako zanimive vloge. Po njenih besedah je naloga igralca v tem, da prepriča občinstvo, da je življenje blatno in čudovito hkrati in da ga je kot takega vredno živeti.

prejšnji članek
Kako si lahko pri glavobolu pomagate brez tablete?
Zdravje
Kako si lahko pri glavobolu pomagate brez tablete?
naslednji članek
Igralec Jure Ivanušič navdušil s fit postavo
Svet slavnih
Igralec Jure Ivanušič navdušil s fit postavo