Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

cepivo profi Ekipa24.si

Panika v Angliji, številke so ZASKRBLJUJOČE! ...

Veliki hit s preloma tisočletja Romeo in Julija v novi preobleki
| K.M.

Veliki hit s preloma tisočletja Romeo in Julija v novi preobleki

Flirrt, Jaka Kniplič

Pesem, na katero so številni žurali na prelomu tisočletja je zdaj zaživela v prenovljeni različici in ob tem sploh prvič dobila tudi svojo videopodobo.

"Posneli smo že skoraj cel album, Romeo in Julija je bila zadnja skladba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif ... in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo 'zapeli' okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili 'Oktober ni za Romea in Julijo'. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo," se spominja soavtor in pevec Rok Lunaček ter priznava, da je bila to modra odločitev.

"Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je 'Romeo in Julija' hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju ... niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit."

Verjeli ali ne, ena največjih uspešnic s preloma tisočletja doslej sploh še ni imela spremljevalnega videa. Pa se je skupina Flirrt odločila, da bo ob praznovanju žlahtnega jubileja z zamudo poskrbela tudi za to.

Video so posneli na obrobju Haloz, v dvorcu Štatenberg, pod režijsko taktirko Roka Breznika iz ekipe Foto Factory. Ob članih skupine tke zgodbo plesni par, ki skozi gibanje prikaže dvojnost odnosa v ljubezni: odtujevanje in povezovanje: "Verjamem, da smo slednjega prikazali več," se namuzne Rok in ploska glavnima junakoma: "Velik poklon tudi plesalcema, Monji Lorenčič in Žanu Roju, ki sta bila zares izjemna v vseh pogledih."

Foto: Jaka Kniplič - Flirrt

Si pa velja spot vsekakor pogledati čisto do konca. Tam se namreč za trenutek pojavi tudi drugi ključni član avtorskega tandema, Luka Vunduk, kar je Rokov osebni poklon nekdanjemu pajdašu, ki ga ni srečal že celo večnost.

Pri novi verzija hita 'Romeo in Julija' so sodelovali tudi Marko Ramljak (Gibonni), Krešimir Tomec (Cubismo) in Robert Pikl (Manouche).