Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Veliki hit s preloma tisočletja Romeo in Julija v novi preobleki

20. 4. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
flirrt

Flirrt foto: Jaka Kniplič

Pesem, na katero so številni žurali na prelomu tisočletja je zdaj zaživela v prenovljeni različici in ob tem sploh prvič dobila tudi svojo videopodobo.

"Posneli smo že skoraj cel album, Romeo in Julija je bila zadnja skladba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif ... in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo 'zapeli' okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili 'Oktober ni za Romea in Julijo'. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo," se spominja soavtor in pevec Rok Lunaček ter priznava, da je bila to modra odločitev.

"Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je 'Romeo in Julija' hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju ... niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit."

Verjeli ali ne, ena največjih uspešnic s preloma tisočletja doslej sploh še ni imela spremljevalnega videa. Pa se je skupina Flirrt odločila, da bo ob praznovanju žlahtnega jubileja z zamudo poskrbela tudi za to.

Video so posneli na obrobju Haloz, v dvorcu Štatenberg, pod režijsko taktirko Roka Breznika iz ekipe Foto Factory. Ob članih skupine tke zgodbo plesni par, ki skozi gibanje prikaže dvojnost odnosa v ljubezni: odtujevanje in povezovanje: "Verjamem, da smo slednjega prikazali več," se namuzne Rok in ploska glavnima junakoma: "Velik poklon tudi plesalcema, Monji Lorenčič in Žanu Roju, ki sta bila zares izjemna v vseh pogledih."

Flirrt foto: Jaka Kniplič

Si pa velja spot vsekakor pogledati čisto do konca. Tam se namreč za trenutek pojavi tudi drugi ključni član avtorskega tandema, Luka Vunduk, kar je Rokov osebni poklon nekdanjemu pajdašu, ki ga ni srečal že celo večnost.

Pri novi verzija hita 'Romeo in Julija' so sodelovali tudi Marko Ramljak (Gibonni), Krešimir Tomec (Cubismo) in Robert Pikl (Manouche).

prejšnji članek
Zvezdnik Usodnih diamantov navdušil z razgaljeno fotografijo
Svet slavnih
Zvezdnik Usodnih diamantov navdušil z razgaljeno fotografijo
naslednji članek
Tragična smrt članice skupine Kelly Family
Svet slavnih
Tragična smrt članice skupine Kelly Family