stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate in William presenetila z intimnim videom

29. 4. 2021; 11.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton, princ William (4)

kate in William danes praznujeta deseto obletnico poroke foto: Profimedia

Kraljevi par danes, 29. aprila 2021, praznuje svojo deseto obletnico poroke, ki sta jo proslavila tudi na družbenih omrežjih.

Priljubljeni britanski kraljevi par Kate Middleton in princ William oziroma uradno znana kot vojvodinja in vojvoda Cambriška, sta se na današnji dan pred desetimi leti poročila in s tem okronala več letno razmerje, ki je imelo pred tem tudi svoje vzpone in padce. Okroglo obletnico sta proslavila tudi na družbenih omrežjih, kjer sta objavila nove skupne portrete, na katerih sta videti zaljubljena in srečna tako, kot sta bila na poročnih in zaročnih fotografijah. Njuno poroko si lahko še vedno ogledate na uradnem YouTube kanalu kraljeve družine, video pa najdete tudi na dnu prispevka. 

Preberite tudi: Kate Middleton pripravljena, da postane kraljica >>KLIKNITE TUKAJ<<

Tekom dneva sta se vsem oboževalcem in vsem, ki so jima ob obletnici čestitali, zahvalila tudi s potezo, ki je pri njima nismo javili. Na družbenem omrežju sta delila domač videoposnetek, na katerem sta upodobljena z vsemi tremi otroki.

Posebnost? Gre za pristne družinske trenutke, pristno naklonjenost, dotike in izkazovanje ljubezni. Tako Kate in William sicer redno sledita kraljevemu protokolu in v javnosti takšni trenutkov ne delita. 

William in Kate sta se sicer spoznala že pred dvajsetimi leti, ko sta oba študirala na Univerzi svetega Andreja (University of St Andrews) v Londonu. Kate pa naj bi Williama navdušila leto dni kasneje, ko je kot model sodelovala na modni reviji. Par se je začel dobivati leta 2003, a razmerja kraljeva družina ni uradno potrdila. Že zelo kmalu sta se sicer tudi preselila skupaj, a sta si prvi skupni del na univerzi delila še z dvema sostanovalcema. 

Kate se je prvega kraljevega dogodka, vojaške proslave ob koncu Williamovega študija, udeležila šele leta 2006, nekaj mesecev kasneje pa je v javnost prišla informacija, da se je par razšel. Vseeno pa sta se istega leta večkrat spet pojavila skupaj in s tem neuradno potrdila, da se še vedno videvata. 

Kate je kraljico, vsaj uradno, prvič spoznala na poroki Williamovega bratranca Petra Phillipsa z zdaj že nekdanjo ženo Autumn Kelly, William se poroke ni udeležil. Tudi kasneje je bila večkrat del uradnih kraljevih dogodkov in porok, kljub temu, da je bil William večkrat odsoten zaradi svojih vojaških obveznosti. 

Par se je junija leta 2010 tudi uradno preselil skupaj, oktobra pa sta se zaročila med dopustom v Keniji. Zaroko so uradno oznanili novembra, velika kraljeva poroka pa je potekla na današnji dan pred desetimi leti. Dogodek si je ogledalo več kot 300 milijonov gledalcev po celem svetu, samo v Angliji je poroko v živo gledalo več kot 26 milijonov gledalcev. 

Leta 2013 sta se razveselila prvega otroka, princa Georga. Maja leta 2015 se je bratu pridružila še princesa Charlotte, aprila 2018 pa se je družina razveselila še tretjega otroka, princa Louisa

prejšnji članek
Najini  mostovi: Bo Lovro oslepel?
Svet slavnih
Najini mostovi: Bo Lovro oslepel?
naslednji članek
Nikoli pozabljena Simona Weiss bi danes slavila 58 let
Svet slavnih
Nikoli pozabljena Simona Weiss bi danes slavila 58 let