kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

uroš-bilban, ljubezen-po-domače Njena.si

Uroš iz Ljubezen po domače: Nisem tak, kot sem ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Ditka naredila nekaj, česar pri slovenskih glasbenikih še nismo videli
| K.M.

Ditka naredila nekaj, česar pri slovenskih glasbenikih še nismo videli

Ditka, Dobran Laznik

Kantavtorica Ditka je predstavila nov videospot, ki je nekaj povsem posebnega. V njem zgodbo namreč prikaže skozi dve različni skladbi. Ideja o združitvi dveh skladb v en videospot se je rodila, ko je morala zaradi epidemije koronavirusa snemanje videospotov za obe pesmi kar štirikrat odpovedati.

Videospot se prične s pesmijo Drugo ime v kateri spoznamo glavna lika zgodbe - dve osamljeni duši, ki ju združi Ditkina glasba. Zaljubita se in sta srečna. Pesem se ob koncu subtilno prelije v drugo melodijo skladbe Ne vem, če veš, ki poudarja komponento časa, ki neustavljivo beži, a vendar se zdi tako dolg, kadar čakamo na ljubljeno osebo.

»Znašli smo se v času, ki od nas zahteva, da se bolj kot kadarkoli prej prilagajamo spremembam. Zdaj ni čas za rutino, ampak za razmišljanje izven okvirjev,« je povedala Ditka, ki je želela kar najbolje izkoristiti čas in ekipo, ko so se končno lahko lotili projekta.

Dve poeziji izpod peresa Ferija Lainščka, ki ju je Ditka uglasbila za svoj album Ne bodi, kar nisi, aranžma pa jima je dodal Gorazd Čepin, sta, kot pravi sama, skladbi, ki sta se najbolj dotaknili src njenih poslušalcev. Prav zato verjame, da bosta združeni skupaj imeli še večjo moč.

Zgodbo sta ji pomagala ustvariti njena prijatelja Maša in Blaž, simpatičen par, ki sta svoji vlogi odigrala več kot odlično. Za video podobo pa sta poskrbela Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, ki pod imenom »Kiki-Riki Films« ustvarjata vrhunsko video produkcijo.