kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Manca Izmajlova skoraj izgubila glas
| T. P. / Revija Zvezde Lady

Manca Izmajlova skoraj izgubila glas

Manca Izmajlova, Revija Zvezde Lady

Manca Izmajlova je navdušena nad rusko dihalno telovadbo, ki ji je v življenju zelo pomagala, zato jo zdaj tudi poučuje, o njej pa je napisala celo knjigo.

Čeprav ni nastopov, ima slovenska pevka mezzosopranistka Manca Izmajlova veliko dela. Poučuje namreč rusko dihalno telovadbo. »Gre za tehniko, ki je nastajala skozi desetletja in bila v prvi vrsti zamišljena kot pomoč pri izgubi glasu in njegovi okrepitvi za igralce in pevce. Potem pa so njeno korist priznali tudi številni zdravniki uradne medicine in danes se uporablja kot pomoč pri zdravljenju astme, različnih pljučnih obolenj, depresije ...« razloži Manca, ki se je tehnike naučila, ko je še študirala v Moskvi. Takrat je sicer ni redno izvajala, a ko je imela pred leti težave z zdravjem, je spet začela z vajami.

»Bila sem izčrpana, brezvoljna, imela sem nenehna prehladna obolenja in bronhitis ter posledično sem skoraj izgubila glas, zato sem se vajam intenzivno posvetila. Od takrat praktično nikoli več ne zbolim, odlično spim, imam zelo lepo kožo in večino dni kar pokam od pozitivne energije. Zelo se mi je okrepil tudi glas,« razkriva pevka, ki pa je šla še korak dlje in o tem napisala celo knjigo. »V njej poleg tega, da opisujem lastne izkušnje, dodajam še številne koristne nasvete, ki pomagajo odrskim ljudem držati dobro formo, zanimivi in uporabni pa so za prav vsakogar.«