gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manca Izmajlova skoraj izgubila glas

9. 5. 2021; 05.00
Avtor: T. P. / Revija Zvezde Lady
manca izmajlova

Manca Izmajlova foto: Revija Zvezde Lady

Manca Izmajlova je navdušena nad rusko dihalno telovadbo, ki ji je v življenju zelo pomagala, zato jo zdaj tudi poučuje, o njej pa je napisala celo knjigo.

Čeprav ni nastopov, ima slovenska pevka mezzosopranistka Manca Izmajlova veliko dela. Poučuje namreč rusko dihalno telovadbo. »Gre za tehniko, ki je nastajala skozi desetletja in bila v prvi vrsti zamišljena kot pomoč pri izgubi glasu in njegovi okrepitvi za igralce in pevce. Potem pa so njeno korist priznali tudi številni zdravniki uradne medicine in danes se uporablja kot pomoč pri zdravljenju astme, različnih pljučnih obolenj, depresije ...« razloži Manca, ki se je tehnike naučila, ko je še študirala v Moskvi. Takrat je sicer ni redno izvajala, a ko je imela pred leti težave z zdravjem, je spet začela z vajami.

»Bila sem izčrpana, brezvoljna, imela sem nenehna prehladna obolenja in bronhitis ter posledično sem skoraj izgubila glas, zato sem se vajam intenzivno posvetila. Od takrat praktično nikoli več ne zbolim, odlično spim, imam zelo lepo kožo in večino dni kar pokam od pozitivne energije. Zelo se mi je okrepil tudi glas,« razkriva pevka, ki pa je šla še korak dlje in o tem napisala celo knjigo. »V njej poleg tega, da opisujem lastne izkušnje, dodajam še številne koristne nasvete, ki pomagajo odrskim ljudem držati dobro formo, zanimivi in uporabni pa so za prav vsakogar.«

prejšnji članek
Ditka si deli dom z najboljšim prijateljem
Življenjski slog
Ditka si deli dom z najboljšim prijateljem
naslednji članek
Vas muči slabokrvnost?
Zdravje
Vas muči slabokrvnost?