900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Finalistka talentov s prvo pesmijo in lastnim videospotom

11. 5. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
tjaša fajdiga

Tjaša Fajdiga, SIT foto: Mediaspeed

Leta 2018 se je Tjaši Fajdiga zmaga v oddaji Slovenija ima talent z las izmuznila, svojo energijo pa je kasneje usmerila v šolanje, saj je zaključila magistrski študij na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, ki jo je obiskoval tudi Elton John.

Tjaši Fajdiga je v sedmi sezoni šova Slovenija ima talent navdušila s svojim pevskim znanjem in sposobnostjo, a je takrat žirante in gledalce bolj navdušila akrobatka ob drogu Tjaša Dobravec. Zdaj pa se je po letih šolanja odločila za začetek, ali nadaljevanje, solo kariere v pop vodah s pridihom jazza, cabareta in musicala.

Svoj talent za ples in glasbo ter ljubezen do jazza, cabareta in musicala je odkrila že kot majhno dekle. Tjaša se je sicer z glasbo in plesom v najstniških letih ukvarjala zgolj ljubiteljsko, ko pa je bil čas za izbiro fakultete, je po pol leta študija prava ugotovila, da je glasba njeno življenje in naredila sprejemne izpite za Šolo za musical v Milanu in Konservatorij za glasbo v Amsterdamu. Odločila se je za slednjo, področje Jazz petja in jo zaključila leta 2019. Še isto leto je postala ena od štipendistov Kraljeve akademije za glasbo v Londonu, kjer je leto dni kasneje magistrirala iz Musical performancea.

Tjaša Fajdiga foto: Tamara Vidmar

Zdaj pa javnosti predstavlja svojo prvo pesem in videospot Čas te bo pokril, ki sicer govori o opolnomočenju ženske po razpadu zveze. Tako najprej spoznamo nemočno, prizadeto dekle, ki se osvobodi spon preteklosti. In ker Tjaša meni, da ima vsaka ženska v sebi nadnaravno moč, svojo v spotu pokaže simbolno. Ker je pomemben del Tjaše tudi ples, v spotu vidimo dve zanimivi koreografiji, kakršnih nismo vajeni v pop glasbi. Za produkcijski del videospota sta poskrbela Dobran Laznik in Gregor Šteharnik, za koreografijo pa Enej Jurečič.

prejšnji članek
Radijskega voditelja zgodaj vrgli iz postelje
Svet slavnih
Radijskega voditelja zgodaj vrgli iz postelje
naslednji članek
Ivana (Šverc komerc) trenira petkrat do šestkrat na teden
Zdravje
Ivana (Šverc komerc) trenira petkrat do šestkrat na teden