mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Novinarka Eugenija Carl je nežna in ljubeča nona

16. 5. 2021; 12.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Slovenka leta 2013 je Eugenija Carl

Eugenija Carl foto: Arhiv Svet24

Eugenija Carl se je zelo razveselila naziva nona.

Biti mama je nekaj najlepšega na svetu, ko tvoj otrok, tvoja hči postane starš, pa se v tebi zavrti spirala neopisljivih čustev. Od ponosa, sreče, strahu, dilem, vprašanj: bo vse v redu, bo zmogla, znala, je zrela za materinstvo ta moja punčka, ki je bila še včeraj otrok? Rojstvo Tima Evana, in to na dan žena, je definicija čiste sreče, vznesenosti in ljubezni. Vstopil je v naša srca in ga napolnil do roba in čez. Naše sonce je,« je izkušnjo, kako je biti babica, opisala novinarka in urednica Evgenija Carl. Čeprav ji zlepa ne zmanjka besed, zadnje čase večkrat onemi od ganjenosti nad vnukom. Obenem pa je tudi pomirjena, saj gre njeni hčerki materinstvo odlično, bolj umirjene, zdravorazumske in predane mame od prvega dne že dolgo ni videla. Na hčerko je ponosna, hitro pa pohvali še novopečenega očka.

Eugenija Carl foto: M24

»Imajo nas, ekipo domačih, ki pomagamo v tem najranljivejšem zgodnjem obdobju. Sama sem v glavnem v vlogi 'masterchefinje'. Ko pa gledam to našo štruco, se sprašujem: 'Kdo si ti? Kako nas dojemaš ? Kaj nam sporočaš? V kakšno osebo boš odrasel? Kakšne bodo tvoje želje, interesi, za kaj boš nadarjen? Boš brcal žogo ali igral klarinet? Boš za matematiko ali te bo bolj zanimala družba? Ali boš vse to hkrati? Boš nežna dušica ali bojeviti eruptivec? Boš po svoji poti hodil z vzravnano hrbtenico in zdravimi načeli?' Veselim se biti del njegovega odraščanja. Želim mu podariti svoj čas, ljubezen, objeme, razumevanje, potrpljenje za razlage, doživetja, spoznavanja, za pripovedovanje pravljic, pesmic. Navduševala ga bom za knjige, lutkovne predstave, dobre, vzgojne vsebine. Privzgajala ljubezen in spoštovanje do našega planeta. Pokazala, kako pomembno je vživljanje v druge ljudi. Da je strpnost edina prava pot. Učila premagovati egoizem in egocentrizem. Da zlo na koncu nikoli ne zmaga. Postaviti odnose pred materialne stvari,« pravi Eugenija, katere urnik ima poleg službe in drugega še nov okvirček.

»Zmogla bom biti tudi aktivna nona. Saj sem vendar dvakratna mama,« se smeji in doda, da ji mnogi pišejo in jo ustavljajo na cesti, ali je očka postal njen sin, ker ga vidijo čisto razneženega na fotografijah, ki jih objavi na družbenem omrežju, kako pestuje, hrani in z vozičkom vozi malega Tima Evana. »Ne, za zdaj je samo v svojega nečaka hudo 'zaljubljeni' stric.«

prejšnji članek
S tem preprostim receptom takoj stopite 7 kg!
Zdravje
S tem preprostim receptom takoj stopite 7 kg!
naslednji članek
Alenka Husić okreva po operaciji
Svet slavnih
Alenka Husić okreva po operaciji