utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

polkaholiki-sekirca-v-med Njena.si

Med prvimi si oglejte uspeh Polkaholikov!

Najini mostovi: Blaževo zasebno spoprijemanje z napakami
| Revija Zvezde Lady

Najini mostovi: Blaževo zasebno spoprijemanje z napakami

Blaž Setnikar v vlogi lekarnarja Maksa, POP TV

Blaža Setnikarja širše občinstvo pozna predvsem po vlogah iz serij Reka ljubezni, Takle mamo in Najini mostovi. Sicer pa v Ljubljani rojeni igralec, ki je prav pred kratkim vstopil v 38. leto starosti, velja za enega najprodornejših igralcev mlajše generacije.

Igralec Blaž Setnikar se je javnosti  najbolj vtisnil v spomin po vlogah v priljubljenih televizijskih serijah. V Reki ljubezni je bil njegov lik Jana Droleta ožigosan negativec.

»Sam se poskušam izogniti sodbam, tudi ko gre za like. Seveda je gledalcu lažje, kadar je jasno, kdo je dober in kdo slab, a Jan je v svojih očeh delal, kot je najbolje znal. Bil je večplastno napisan, kar je za igralca užitek. Včasih pa imaš proste roke in moraš večplastnost vdihniti sam. To je izziv,« pravi in doda, da je lekarnar Maks v Najinih mostovih na strani tistih, ki se borijo za pravico. Kako pa se sam v življenju spoprijema s popravljanjem morebitnih napak? Jih težko prizna ali se zlahka opraviči, ko stori kaj narobe?

Foto: POP TV - Blaž Setnikar

»Najbrž ne vedno. Od daleč znamo bolje oceniti, kaj je prav in kaj ne, ko pa smo sami v situaciji, dostikrat najdemo izgovore ali olajševalne okoliščine,« razmišlja igralec in doda: »Gotovo smo si vsi trije – Jan, Maks in Blaž – malo podobni. Vzporednice se prej ali slej prikradejo same, čeprav je moje vodilo iskanje razlik.«

Sam pri ljudeh najbolj ceni iskrenost in odprtost za mnenja. »Na živce pa mi gresta dvojnost in nadutost. Če te lastnosti občudujem ali preziram, še ne pomeni, da imam pri sebi urejene. Vem pa, na čem delati.«

Foto: Primož Lavre - Blaž Setnikar

Morda vas zanima še:

Blaž Setnikar alergičen na vsiljivost