profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najini mostovi: Blaževo zasebno spoprijemanje z napakami

15. 5. 2021; 12.00
Avtor: Revija Zvezde Lady
Lekarnar Maks - Blaž Setnikar

Blaž Setnikar v vlogi lekarnarja Maksa foto: POP TV

Blaža Setnikarja širše občinstvo pozna predvsem po vlogah iz serij Reka ljubezni, Takle mamo in Najini mostovi. Sicer pa v Ljubljani rojeni igralec, ki je prav pred kratkim vstopil v 38. leto starosti, velja za enega najprodornejših igralcev mlajše generacije.

Igralec Blaž Setnikar se je javnosti  najbolj vtisnil v spomin po vlogah v priljubljenih televizijskih serijah. V Reki ljubezni je bil njegov lik Jana Droleta ožigosan negativec.

»Sam se poskušam izogniti sodbam, tudi ko gre za like. Seveda je gledalcu lažje, kadar je jasno, kdo je dober in kdo slab, a Jan je v svojih očeh delal, kot je najbolje znal. Bil je večplastno napisan, kar je za igralca užitek. Včasih pa imaš proste roke in moraš večplastnost vdihniti sam. To je izziv,« pravi in doda, da je lekarnar Maks v Najinih mostovih na strani tistih, ki se borijo za pravico. Kako pa se sam v življenju spoprijema s popravljanjem morebitnih napak? Jih težko prizna ali se zlahka opraviči, ko stori kaj narobe?

Blaž Setnikar foto: POP TV

»Najbrž ne vedno. Od daleč znamo bolje oceniti, kaj je prav in kaj ne, ko pa smo sami v situaciji, dostikrat najdemo izgovore ali olajševalne okoliščine,« razmišlja igralec in doda: »Gotovo smo si vsi trije – Jan, Maks in Blaž – malo podobni. Vzporednice se prej ali slej prikradejo same, čeprav je moje vodilo iskanje razlik.«

Sam pri ljudeh najbolj ceni iskrenost in odprtost za mnenja. »Na živce pa mi gresta dvojnost in nadutost. Če te lastnosti občudujem ali preziram, še ne pomeni, da imam pri sebi urejene. Vem pa, na čem delati.«

Blaž Setnikar foto: Primož Lavre

Morda vas zanima še:

Blaž Setnikar alergičen na vsiljivost

prejšnji članek
Zakaj se ne moremo upreti čokoladi?
Zdravje
Zakaj se ne moremo upreti čokoladi?
naslednji članek
Pomlajen in vitek Boris Kopitar izgubil več kot 15 kilogramov
Svet slavnih
Pomlajen in vitek Boris Kopitar izgubil več kot 15 kilogramov