reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Simpatična igralka uresničuje svoje sanje

15. 5. 2021; 06.00
Avtor: Nejc Simšič / Revija Zvezde Lady
Têlenovela 5

Gaja Filač foto: Urša Premik

Ko smo jo pred leti spoznali v zadnji sezoni priljubljene serije Ena žlahtna štorija, smo vedeli, da bomo o mladi igralki Gaji Filač gotovo še slišali. In res, zadnja leta kljub študiju igre žanje uspeh za uspehom, zdaj pa blesti še v novi komični seriji Têlenovela.

Mladi igralki Gaji Filač je bila ljubezen do igralskega poklica položena v zibko, saj je hčerka legendarnega snemalca in direktorja fotografije Vilka Filača in (pol)sestra igralke Saše Pavlin Stošić.

Gaja Filač foto: Mateja Jordovič Potočnik

»Pravzaprav sem že zaradi očeta, ki je bil direktor fotografije, odraščala v filmskem svetu, zato sem imela vedno odnos do kulture. Najprej sem želela biti slikarka in sem narisala na tisoče risbic sončnih zahodov in kozolcev – to sta bila najljubša slikarska motiva štiriletne Gaje. Pri petih letih pa mi je oče kupil fotoaparat in sva hodila okrog skupaj in fotografirala. Zgodaj sem razvila spoštovanje do umetnosti, hitro sem ugotovila, da v igralskem krožku izjemno uživam, začela sem požirati filme, tudi slovenske. Film na splošno se mi zdi zelo močan medij, s katerim lahko sporočiš veliko stvari. V nekem trenutku sem začela veliko poslušati o krizi današnjega časa in o tem, da za umetnike ni ne prostora ne denarja. Kot punci mi je veliko ljudi reklo, da naj poklica ne izbiram po srcu, temveč po pameti. Pa sem se, enkrat ob koncu osnovne šole, ustrašila in se kar čez noč odločila, da bom odvetnica. A v gimnazijskih letih sem vendarle še pravi čas odkrila, da je največja muka na svetu, če nekaj delaš brez veselja. In tako sem vedela, da bom študirala igro, čeprav sem to željo skrivala vse do sprejemnih izpitov. Ko so me pred maturo spraševali, kam grem naprej, sem jim vedno odgovorila, da na psihologijo ali pa na jezike. Strah me je bilo, da bi vedno, kadar bi kdo prepoznal moj priimek, samo zamahnil z roko: ‘Ah, seveda, igralka bo, kaj pa drugega.’ Ampak mene je to resnično neznansko zanimalo,« priznava mlada igralka, ki je v nadaljevanki Ena žlahtna štorija igrala navihano Živo, bila je zvezda dveh mladinskih filmskih uspešnic Košarkar naj bo, kot 19-letnica je pred leti skupaj s Katarino Čas zaigrala v BBC-jevi uspešnici Love, Lies and Records, bila je zvezda slovenske serije Lajf je tekma, gledali smo jo tudi v seriji Jezero, zdaj pa navdušuje v novi humoristični seriji Têlenovela, kjer igra eno glavnih vlog.

Gaja Filač foto: osebni arhiv

»Ta serija zelo preseneča, saj so zapleti nepredvidljivi, zelo je zabavna, veliko je humorja – vseh vrst humorja, od črnega do belega,« smeje se pravi Gaja, ki letos končuje študij igre na AGRFT. Prijatelji in družinski člani o njej radi govorijo v presežnikih, predvsem pa, da ima veliko srce in milino, ki jo premorejo le redki. Gaja iskreno pove, da jo je življenje izoblikovalo v osebo, ki je danes.

»Ni bilo vedno lahko. Pri šestih letih sta se oče in mama ločila, pri devetih letih mi je umrl oče. Čeprav sem imela zelo lepo otroštvo, so me seveda kakšni dogodki zaznamovali. Mnogi mislijo, da sem zaradi vseh dogodkov morala hitro odrasti, pa vedno pravim: ‘Ne, odrasla ne bom nikoli, pravzaprav si tega niti ne želim.’ (smeh) Danes na vse stvari gledam precej optimistično. Vsak dogodek iz preteklosti – dober ali slab – jemljem kot nekaj pozitivnega. Kot izkušnjo, ki me nadgrajuje kot osebo in ki mi bo navsezadnje v mojem poklicu prišla prav. Vse, kar sem že doživela, me je izoblikovalo v to, kar sem danes.«

Gajini sestri sta igralka Saša Pavlin Stošić in vizažistka Andrea Pavlin Stošić. Čeprav sta od nje starejši deset oziroma enajst let, pa se med sabo odlično razumejo. foto: Mateja Jordovič Potočnik

gaja filac

gaja filac foto: revija zvezde

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Je nova voditeljica našla ljubezen?
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Je nova voditeljica našla ljubezen?
naslednji članek
Sanjski moški: Zaradi špecanja sledi preobrat
Resničnostni šovi
Sanjski moški: Zaradi špecanja sledi preobrat