EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

rešilec Svet24.si

V Mariboru odjeknila eksplozija, poškodovana ena ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Natalija Bratkovič Odkrito.si

Natalija Bratkovič priznava: Ni enostavno stati v...

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Za dvojčka Satler zbrali več kot 381 tisoč evrov
| K.M.

Za dvojčka Satler zbrali več kot 381 tisoč evrov

Eva in Mihael, Tednik, Tednik

Zgodba, ki je pretresla Slovenijo in Slovence, ki so v malo več kot mesecu dni zbrali rekordno število sredstev in dvojčkoma ter njuni babici spet narisali nasmešek na obraz.

Sredi meseca aprila je Slovenijo pretresel prispevek Tednika o 22-letnih dvojčkih Evi in Mihaelu ter njuni babici, ki jim je zaradi dolga grozilo, da bodo ostali brez doma. Eva in Mihael sta najprej pri šestnajstih zaradi raka izgubila mamo, potem zaradi raka tudi dedka in v roku dveh let po kapi še očeta. Družini pa je ostal dolg, ki je marca letos še vedno znašal 132.130,34 evrov.

Ko sta Eva in Mihael ta dolg podedovala, sta bila še šoloobvezna, stara 18 let, kljub njunemu trudu, rednemu šolanju in dodatnemu delu za služenje denarja, pa družina dolga ni zmogla redno odplačevati. Na oddaji Tednik so zdaj potrdili, da jim je uspelo zbrati rekorden znesek denarnih sredstev od kar so leta 2007 z  Zvezo prijateljev mladine Slovenije pričeli s takšnimi akcijami. V dobrem mesecu dni so zbrali 381.402 evra, dolg pa je Zveza prijateljev mladine že poplačala. 

Na Facebooku pa se je vsem, ki so pomagali, zahvalila tudi Eva, ki je med drugim zapisala: "To zahvalo pišemo z veseljem v srcu in solzami v očeh. Besede resnično niso dovolj, da bi izrazili našo hvaležnost za to, kar ste storili za nas - daleč, daleč od tistega, kar smo kdaj pričakovali in upali upati. Iz vsega srca se vam zahvaljujemo za nesebično pomoč in vašo pripravljenost prisluhniti ljudem v stiski. Brez vseh vas in vaše humanitarnosti bi se soočili z bolečo izgubo hiše, katera nam predstavlja edini dom, poln lepih spominov na čudovito otroštvo, ki je bilo polno veselja in radosti."

Prispevek Tednika si lahko ogledate TUKAJ >>KLIKNITE<<