kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Deželak akcijo pričel s skokom s planiške velikanke
| K.M.

Deželak akcijo pričel s skokom s planiške velikanke

Miha Deželak, Megi Avsec

Začela se je že sedma dobrodelna akcija Radia 1, Deželak Junak! Voditelj Miha Deželak se je dobesedno pognal na pot po Sloveniji, ki jo bo prekolesaril v 10-ih dneh. Skupaj s poslušalci Radia 1 bo zbiral denarna sredstva za otroke iz socialno šibkih družin, da bodo lahko uživali na morskih počitnicah.

Štart je bil nepričakovan in več kot spektakularen. Vse se je začelo, ko se je Deželak že zgodaj zjutraj pojavil na radiu, kjer pa njegovih treh prijateljev, Denisa Avdića, Jane Morelj in Anje Ramšak ni bilo. Bil pa je voditelj Robert Roškar, ki je imel nalogo, da Miha pripelje na skrivno lokacijo. Odpravila sta se na pot, ekipa pa ju je veselo pričakala pod planiško velikanko. Tam je Deželaka čakalo to, na kar se je pripravljal zadnjih nekaj tednov.

Avdić ga je odpeljal na vrh velikanke, kjer je Deželaka čakalo presenečenje – v dolino se je namreč moral spustiti po zipline-u! »Miha, letos si želel poleteti v ti akcijo! Želel si štartati z višine in imaš višino. Sva na 1151 metrov visokem štartu. Zipline je dolg 566 metrov, polet traja 45 sekund, letiš pa lahko s hitrostjo do 85 kilometrov na uro,« je dejal Avdić.

Foto: Megi Avsec - Denis Avdić, Miha Deželak

Ker je Deželak Junak superheroj, kot so tudi naši letalci, je pogumno stopil na vrh zaletišča in se pognal v dolino. Po fantastičnem spustu sta ga v dolini pričakali Anja in Jana, ki sta ga popeljali do njegovega vozila – kvadrocikla. »Super, želja se mi je izpolnila, to je moj kvadrocikel. Pripravljen sem na pot, uspelo nam bo! Jaz bom napel vse moči, da čim več otrokom omogočimo počitnice na morju,« je dejal Deželak in se na vozilo vsedel v družbi našega izvrstnega skakalca Bora Pavlovčiča, ki mu je kot prvi znani Slovenec pomagal prevoziti del poti.

Kot je pred kratkim rekel Deželakov sin Matej, je njegova želja, da letos Slovenija zbere milijon evrov. Deželak junak se bo vsekakor potrudil, junaki pa smo lahko vsi, tako, da pošljemo SMS POMAGAM5 na 1919. 10. junija na Debelem rtiču bo ekipa skupaj z otroci zvedela, ali jim je uspelo. Deželakovo plemenito pot lahko spremljate na Radiu 1, njihovi spletni strani (www.radio1.si) in socialnih omrežjih.