Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dobri zdravnik: Zakaj je igralka tako zadržana?

4. 6. 2021; 11.00
Avtor: J.K.
Summer Brown

Summer Brown v vlogi Olivie foto: POP TV

Tako igralka kot njen lik mlade zdravnice sta šele na začetku svoje karierne poti.

Summer Brown je igralka, ki v priljubljeni seriji Dobri zdravnik upodablja zadržano diplomantko Olivio Jackson, ki se še ne znajde prav dobro v čevljih mlade zdravnice. Strah pred napakami jo namreč drži v primežu negotovosti, težave pa ji povzročajo tudi spomini na mladost, ki v njej rahljajo vero vase, v svoje znanje in sposobnosti.

Tako kot Summer, pa se tudi 25-letna igralka sooča s prvimi koraki v svoji karieri. Lik zdravnice Jackson je namreč prva vloga, v katero je zakorakala, potem ko je v začetku leta 2020 diplomirala na igralski šoli. Summer se je namreč poleti udeležila svoje prve televizijske avdicije, kjer so ji namenili vlogo, s katero bo obogatila dogajanje v izmišljeni bolnišnici San Jose St. Bonaventure.

Summer Brown v vlogi Olivie foto: Promocijska fotografija

Sicer pa se Summer v svet igre podaja z jasno vizijo. Prispevati namerava k spremembam, ki bi dale temnopoltim igralcem več širine, razgibanosti in domišljije pri pripovedovanju njihovih zgodb. »Želim si, da bi lahko liki temnopoltih igralcev pogosteje sanjarili. Ni potrebno, da se išče vrednost pripovedovanja naših zgodb v globokih travmah in zatiranju. Lahko so čarobni in seksi, trapasti, temni, čudni in nezemeljski. Vse to. Mislim, da se to že dogaja in da se bodo spremembe odvijale tudi v prihodnje. Naša domišljija je namreč ogromna, s tem, ko je prezrta ali minimalizirana, pa se dela velika škoda. Zato močno upam, da bom lahko vse to izzvala tudi pri sebi ter jo tako skupaj z drugimi umetniki pomagala oživeti. Rada bi videla, da obstajamo v vseh odtenkih zmogljivosti.« 

prejšnji članek
Slovenska glasbenika po 35 letih ujeta skupaj
Svet slavnih
Slovenska glasbenika po 35 letih ujeta skupaj
naslednji članek
Razgaljena Hana dviguje temperature
Svet slavnih
Razgaljena Hana dviguje temperature