atletinja, tekačica, atletika, tekaška steza Svet24.si

VIDEO: Beloruske oblasti v Tokiu "ugrabile" svojo ...

sveča Svet24.si

BiH ovita v črno: deklica izdihnila v zaklenjenem...

bilal - reuters Svet24.si

500 dni s svojimi telesi ščitile svojo reko pred...

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

intuicija, videnje Dobra karma

Od 2. do 29. avgusta se bodo z neba vsuvale ...

Petra Kerčmar 1 Njena.si

Petra Kerčmar aktivna tudi na dopustu

Polona Juh ne ve, ali bi se še enkrat odločila za igralsko pot
| Nina Keder / Revija Zvezde Lady

Polona Juh ne ve, ali bi se še enkrat odločila za igralsko pot

Polona Juh, Revija Zvezde Lady

Morda je napočil čas za nove izzive.

Igralsko prvakinjo ljubljanske Drame Polono Juh je preteklo leto precej zaznamovalo, saj so se odpovedi projektov kar vrstile. V SNG Drama Ljubljana je bilo delo okrnjeno, ker se predstave niso mogle uprizarjati v živo, nastopila pa je v drami Učinek, katero so zaradi razmer med pandemijo ustvarjali dlje kot običajno in jo morali zaradi koronskega časa predstaviti gledalcem prek spleta. To je čas, ki ga ne bo nikoli pozabila, kot tudi ne dneva, ko je napolnila pet desetletij.

Foto: Goran Antley/M24 - Polona Juh

Na svoji igralski poti je Polona prejela številne nagrade, med katerimi ji veliko pomenita predvsem prestižna nagrada Prešernovega sklada za gledališke dosežke in puljska zlata arena za glavno žensko vlogo v filmu Lahko noč, gospodična, saj je to vendarle mednarodna nagrada, kar pomeni, da njeno delo cenijo tudi v tujini. A kljub temu preseneti z naslednjim odgovorom:

»Če bi se še enkrat odločila za gledališko pot, ne vem, ali bi bila igralka. Morda bi se odločila za režijo, če bi se seveda sploh ukvarjala z gledališko umetnostjo. V sedemindvajsetih letih igralske kariere sem delala z mnogimi režiserji, gledališkimi ustvarjalci in velikimi osebnostmi, od katerih sem se lahko učila. Kaj naj rečem, upala bi si izmisliti in zrežirati predstavo, kar pa ne pomeni, da jo bom. Kar nekaj igralskih kolegov se je že podalo na pot režije in nekateri izmed njih so v tem uspešni. Če bi bila izrecno povabljena, bi tudi režirala, hkrati pa ne bi želela nikomur odvzeti mesta, za katerega je nekdo študiral. Morda je za to še čas. Zdaj sem ravno na polovici svojega življenja.«