900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Polona Juh ne ve, ali bi se še enkrat odločila za igralsko pot

13. 6. 2021; 05.00
Avtor: Nina Keder / Revija Zvezde Lady
polona juh

Polona Juh foto: Revija Zvezde Lady

Morda je napočil čas za nove izzive.

Igralsko prvakinjo ljubljanske Drame Polono Juh je preteklo leto precej zaznamovalo, saj so se odpovedi projektov kar vrstile. V SNG Drama Ljubljana je bilo delo okrnjeno, ker se predstave niso mogle uprizarjati v živo, nastopila pa je v drami Učinek, katero so zaradi razmer med pandemijo ustvarjali dlje kot običajno in jo morali zaradi koronskega časa predstaviti gledalcem prek spleta. To je čas, ki ga ne bo nikoli pozabila, kot tudi ne dneva, ko je napolnila pet desetletij.

Polona Juh foto: Goran Antley/M24

Na svoji igralski poti je Polona prejela številne nagrade, med katerimi ji veliko pomenita predvsem prestižna nagrada Prešernovega sklada za gledališke dosežke in puljska zlata arena za glavno žensko vlogo v filmu Lahko noč, gospodična, saj je to vendarle mednarodna nagrada, kar pomeni, da njeno delo cenijo tudi v tujini. A kljub temu preseneti z naslednjim odgovorom:

»Če bi se še enkrat odločila za gledališko pot, ne vem, ali bi bila igralka. Morda bi se odločila za režijo, če bi se seveda sploh ukvarjala z gledališko umetnostjo. V sedemindvajsetih letih igralske kariere sem delala z mnogimi režiserji, gledališkimi ustvarjalci in velikimi osebnostmi, od katerih sem se lahko učila. Kaj naj rečem, upala bi si izmisliti in zrežirati predstavo, kar pa ne pomeni, da jo bom. Kar nekaj igralskih kolegov se je že podalo na pot režije in nekateri izmed njih so v tem uspešni. Če bi bila izrecno povabljena, bi tudi režirala, hkrati pa ne bi želela nikomur odvzeti mesta, za katerega je nekdo študiral. Morda je za to še čas. Zdaj sem ravno na polovici svojega življenja.«

Čarobna Polona Juh je rojena za oder.

Čarobna Polona Juh je rojena za oder. foto: Revija Zvezde

prejšnji članek
Anamaria Goltes je v Ameriki prava zvezda
Svet slavnih
Anamaria Goltes je v Ameriki prava zvezda
naslednji članek
Zelišča zoper bolečine v hrbtu
Zdravje
Zelišča zoper bolečine v hrbtu