Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tinkara Kovač niza uspehe v tujini, tokrat z velikanom flavto rocka

15. 6. 2021; 11.00
Avtor: J.K.
Tinkara Kovač

Tinkara Kovač foto: Polona Krevatin

Naša priznana flavtistka, pevka in pop rock glasbenica Tinkara Kovač aktivno sodeluje tudi z glasbeniki izven naših meja, katerih glavni skupni imenovalec je magična beseda 'flauto rock'.

Tinkara Kovač je bila nazadnje povabljena k projetu italijanske kultne zasedbe Litfiba, kjer je v studiu v Firencah snemala parte flavte, tokrat pa je pozornost pritegnila s ponovnim sodelovanjem z velikanom flavto rocka – Ianom Andersonom iz zasedbe Jethro Tull.  Tinkara in Ian predstavljata skladbo Med začetkom in koncem, ki napoveduje album Neskončnost.

Kako se je začelo ...

Leta 2004 sta Tinkara Kovač in Ian Anderson prvič skupaj stopila na oder. To je bilo na Tinkarinem velikem koncertu v Cankarjevem domu, na katerem je Ian Anderson nastopil kot posebni gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še desetkrat.
 
 "Skladbo smo sprva želeli izdati ob koncertu Jethro Tullov, ki bi se moral zgodit lani, 7. decembra,  pa se ni. Verjamem, da imamo vse možnosti, da legendarne Jethro Tulle v Sloveniji vidimo v prihodnjem letu, ko bo situacija na koncertnih prizoriščih bolj sproščena. V pričakovanju srečanja v živo pa spuščam v radijski eter skladbo, pri kateri flavto igra Ian Anderson. Ko sem snemala album, sva se slišala in sem mu pripovedovala o glasbi, ki bo na albumu. Kar sam je rekel, da z veseljem pri kakšni skladbi sodeluje. In tako sem mu poslala tole, čez nekaj dni sem imela na mailu odličen posnetek. In to je rezultat najinega ponovnega sodelovanja, ki se ga vsakokrat neizmerno razveselim," pojasnjuje Tinkara. 

Album 'Neskončnost' prinaša skladbe iz Tinkarine preteklosti ter tudi nekaj novih, album bo izšel še to leto, z njega pa smo slišali že nekaj singlov, ki so med epidemijo ugledali luč sveta (Slepa Sreča, A se tukaj svet konča).

prejšnji članek
Nova priložnost za  Natalie Portman in Julianne Moore
Svet slavnih
Nova priložnost za Natalie Portman in Julianne Moore
naslednji članek
Najini mostovi: Lovro šokiran pahnjen v vrtiljak čustev
Svet slavnih
Najini mostovi: Lovro šokiran pahnjen v vrtiljak čustev
#nasazenazenska
nasazenazenska