Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

rešilec Svet24.si

V Mariboru odjeknila eksplozija, poškodovana ena ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Natalija Bratkovič Odkrito.si

Natalija Bratkovič priznava: Ni enostavno stati v...

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Nekdanji smučar Rok Perko zaigral v hollywoodskem filmu
| K.M.

Nekdanji smučar Rok Perko zaigral v hollywoodskem filmu

Rok Perko, Nikola Miljković

Prihodnji teden na velika platna prihaja težko pričakovani drugi del akcijske kriminalne komedije Krij mi hrbet z naslovom Varuj mi ženo. V filmu pa ima manjšo vlogo tudi nekdanji slovenski smučar Rok Perko.

Film Varuj mi ženo (Hitman's Wife's Bodyguard) v ospredje tokrat postavlja Salmo Hayek, morilčevo ženo, ki s telesnim stražarjem Ryanom Reynoldsom skuša rešiti svojega moža, Samuela L. Jacksona. Na begu pred nepridipravi pa bo morala bežati na motorju, skočiti s pečine in z ladje v morje ter streljati kot prava profesionalka. Številne filmske prizore so že pred časom posneli v Rovinju, na Reki in v Zagrebu ter v Italiji (Trst in številne vasice).

Filmski produkciji pa se je pridružila tudi slovenska ekipa, saj je Tjaša Perko odigrala dvojnico glavne igralke. Tjaša si je s slavno Salmo delila celo prikolico, kjer ju je ista maskerka pripravljala na snemanje. Ob tem dodaja, da so igralko zelo zanimali hrvaški otoki in tudi Slovenija. 

Foto: osebni arhiv - Tjaša Perko in Salma Hayek na snemanju filma Varuj mi ženo

Tjaša, hči slavnega slovenskega kaskaderja Roka Cvetkova, pa na snemanju ni bila edina Slovenka, poleg nje je v filmu zaigral tudi njen mož Rok Perko, njen oče Rok Cvetkov pa je bil stunt koordinator, ko so snemali na območju Hrvaške in Italije. Z očetom je bila že na več različnih snemanjih, kjer pa si v celodnevnem nabitem urniku med kratkimi premori vzameta nekaj časa samo zase in se norčujeta. Tjašin mož Rok Perko, nekdanji slovenski smučar, odigra vlogo gangsterja in ko mu Salma pobegne z motorjem, ji on sledi. »Mož lovi Salmo med streljanjem na motorju, a v resnici lovi mene,« pravi Tjaša, ki je posnela nevarno vožnjo z motorjem, medtem ko je obrnjena nazaj in strelja na člane tolpe. Če jo je mož ujel, pa bomo lahko prav kmalu videli v filmu.