stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Nekdanji smučar Rok Perko zaigral v hollywoodskem filmu

17. 6. 2021; 06.00
Avtor: K.M.
rok perko

Rok Perko foto: Nikola Miljković

Prihodnji teden na velika platna prihaja težko pričakovani drugi del akcijske kriminalne komedije Krij mi hrbet z naslovom Varuj mi ženo. V filmu pa ima manjšo vlogo tudi nekdanji slovenski smučar Rok Perko.

Film Varuj mi ženo (Hitman's Wife's Bodyguard) v ospredje tokrat postavlja Salmo Hayek, morilčevo ženo, ki s telesnim stražarjem Ryanom Reynoldsom skuša rešiti svojega moža, Samuela L. Jacksona. Na begu pred nepridipravi pa bo morala bežati na motorju, skočiti s pečine in z ladje v morje ter streljati kot prava profesionalka. Številne filmske prizore so že pred časom posneli v Rovinju, na Reki in v Zagrebu ter v Italiji (Trst in številne vasice).

Filmski produkciji pa se je pridružila tudi slovenska ekipa, saj je Tjaša Perko odigrala dvojnico glavne igralke. Tjaša si je s slavno Salmo delila celo prikolico, kjer ju je ista maskerka pripravljala na snemanje. Ob tem dodaja, da so igralko zelo zanimali hrvaški otoki in tudi Slovenija. 

Tjaša Perko in Salma Hayek na snemanju filma Varuj mi ženo foto: osebni arhiv

Tjaša, hči slavnega slovenskega kaskaderja Roka Cvetkova, pa na snemanju ni bila edina Slovenka, poleg nje je v filmu zaigral tudi njen mož Rok Perko, njen oče Rok Cvetkov pa je bil stunt koordinator, ko so snemali na območju Hrvaške in Italije. Z očetom je bila že na več različnih snemanjih, kjer pa si v celodnevnem nabitem urniku med kratkimi premori vzameta nekaj časa samo zase in se norčujeta. Tjašin mož Rok Perko, nekdanji slovenski smučar, odigra vlogo gangsterja in ko mu Salma pobegne z motorjem, ji on sledi. »Mož lovi Salmo med streljanjem na motorju, a v resnici lovi mene,« pravi Tjaša, ki je posnela nevarno vožnjo z motorjem, medtem ko je obrnjena nazaj in strelja na člane tolpe. Če jo je mož ujel, pa bomo lahko prav kmalu videli v filmu.

prejšnji članek
Ana Maria Mitič pokazala trebušček
Svet slavnih
Ana Maria Mitič pokazala trebušček
naslednji članek
Kdo je takole napadel Damjana Murka?
Svet slavnih
Kdo je takole napadel Damjana Murka?