Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Elton John naznanil nove datume poslovilne turneje

24. 6. 2021; 06.00
Avtor: STA
elton john

Elton John foto: Profimedia

Britanski glasbenik Elton John je za 2022 naznanil nove datume poslovilne turneje Farewell Yellow Brick Road tour, ki jo je začel septembra 2018. Sprva se bo glasbenik mudil v Evropi, kjer bo 27. maja nastopil v Frankfurtu nato pa še v petih mestih. V Veliki Britaniji bo imel pet koncertov, od julija do novembra pa se bo mudil v Severni Ameriki.

The Guardian je pisal, da se poslovilna turneja Eltona Johna spreminja v eno daljših tovrstnih slovesov v zgodovini glasbe. Novi datumi vključujejo šest stadionskih koncertov po Evropi, poleg v Frankfurtu še v Leipzigu, Milanu, Horsensu, Arnhemu in Parizu, pa tudi šest koncertov v Veliki Britaniji in kar 20 na prizoriščih po Severni Ameriki.

Na novo napovedani del turneje bo Elton John sklenil 19. in 20. novembra s koncertoma na losangeleškem stadionu Dodger, ki je bil tudi prizorišče dveh njegovih slovitih nastopov v bleščeči baseballski opravi pred več kot 100.000 ljudmi leta 1975.

Elton John (74) je napovedal, da bo dal na novem delu turneje vse od sebe in da bo nastopil na prizoriščih, ki so zaznamovala njegovo kariero. "Že doslej je bila to izjemna turneja, polna neverjetnih vrhuncev in veselim se novih spominov, ki jih bomo ustvarili na prihajajočih šovih," je dodal.

Turnejo je priznani glasbenik začel leta 2018, po načrtu pa naj bi zajela več kot 300 koncertov. Sklenila naj bi se decembra 2020 v londonski O2 Areni, a je zaradi pandemije prišlo do številnih odpovedi. Po novih načrtih naj bi turnejo zaključil januarja 2023 z dvema koncertoma v Aucklandu, še piše britanski The Guardian.

Elton John

Elton John foto: Profimedia

prejšnji članek
Pogrešani Rok Kosmač presenetil oboževalce
Svet slavnih
Pogrešani Rok Kosmač presenetil oboževalce
naslednji članek
Horoskop: Vaše težave trajajo že toliko časa, da ste se jih navadili?
Horoskop
Horoskop: Vaše težave trajajo že toliko časa, da ste se jih navadili?