mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski paraolimpijci so se izkazali na Slovaškem

6. 7. 2021; 11.00
Avtor: P.R.
reprezentanca-boccia

Reprezentanca foto: Zveza za šport invalidov Slovenije

Slovenska boccia reprezentanca se je izkazala minule dni na Slovaškem, kjer je med 17. in 22.6. potekal Mednarodni prijateljski turnir Boccia Tatra cup.

Sodelovali so tudi Čehi, Hrvatje, Slovenci in gostitelji Slovaki. Matjaž Bartol se je prebil do polfinala in v posamezni kategoriji BC4 in dosegel 4. mesto. Nataša Bartol se je prebila do četrtfinala v posamezni kategoriji BC4 in dosegla 7. mesto, oba pa je nato v izločilnih bojih premagal prejemnik paralimpijske medalje Samuel Andrejcik.

Tudi novinec Blaž Adamlje je pridno nabiral točke in si pridobil veliko novih izkušenj na mednarodni ravni in dosegel 15. mesto v posamezni kategoriji BC4. V tekmovanju parov sta Nataša in Matjaž dosegla 6. mesto, Blaž pa skupaj z Hrvatom Jurenom dosegel 7. mesto.

"Matjaž in Nataša sta pokazala kakovostne igre in po dolgem tekmovalnem premoru na mednarodni ravni dosegla planiran cilj uvrstitve med 8. tekmovalcev. Blaž pa je z svojim debijem prebil led in se dobro kosal tudi z najboljšimi, ter dobil tudi set ali dva. Potrebuje pa nove boccie, s katerimi bo bil še bolj konkurenčen na mednarodnem nivoju. Z rezultati in prikazanim nivojem igre v tekmovanju posameznikov smo zadovoljni nekaj tehničnih pomanjkljivosti pa bomo morali odpraviti še pri tekmovanju v parih, da bomo lahko posegali po višjih mestih. Čakajo nas še domača ligaška tekmovanja v juliju in septembru, državno prvenstvo septembra, ter še evropsko prvenstvo v Sevilli konec novembra," je po koncu akcije povedala Maja Bobnar, trenerka in vodja reprezentance.

prejšnji članek
Horoskop: Čutite, da ste v fazi spreminjanja?
Horoskop
Horoskop: Čutite, da ste v fazi spreminjanja?
naslednji članek
Zmagovalec Evrovizije z novo pričesko razdvojil oboževalke
Svet slavnih
Zmagovalec Evrovizije z novo pričesko razdvojil oboževalke