Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Britney v bran stopila mama: “Lahko skrbi sama zase”

11. 7. 2021; 09.00
Avtor: B.K.
britney spears baby one more time

Britney Spears Baby One More Time foto: Profimedia

Mama priljubljene pevke je prepričana, da lahko njena hči skrbi sama zase in da bi si morala sama izbrati odvetnika.

Mati priljubljene ameriške pevke Britney Spears je prejšnji četrtek vrhovno sodišče v Los Angelesu pozvala, naj njeni hčeri dovolijo samostojno izbiro odvetnika. Pismo je sodišču poslala pet dni preden je odpoved dal dosedanji odvetnik 39-letne pevke Samuel D Ingham, ki jo je zastopal 13 let, vse od leta 2008, ko jo je sodišče spoznalo za opravilno nesposobno.

Britney Spears foto: Instagram

Lynne Spears je v pismu zapisala, da bi njena hči morala imeti pravico, da si odvetnika izbere sama. Spomnila je, da nenehno nastopa, kar dokazuje, da je “sposobna skrbeti sama zase in je v resnici znotraj parametrov tega skrbništva dobesedno zaslužila stotine milijonov dolarjev kot mednarodna zvezdnica." Ob tem je še opozorila, da Britney vseh 13 let odkar jo je zastopal Ingham sploh ni vedela, da lahko sama pošlje vlogo s katero zaprosi za končanje instituta skrbništva. “Očitno potrebuje lastnega odvetnika, ki ji bo svetoval o njenih temeljnih pravicah,” je v izjavi zapisala 66-letna mama.

Britney Spears je bila leta 2008 zaradi živčnega zloma spoznana za opravilno nesposobno, odrejeno pa ji je bilo skrbništvo. Ta pravna ureditev daje njenemu očetu in še nekaterim drugim strankam moč, da v celoti odločajo o njenih financah, karieri in vsakdanjem življenju. Po letih tišine je pevka prejšnji mesec skrbništvu javno nasprotovala na sodišču. Razkrila je, da jo skrbniki silijo v delo, nadzorujejo njeno gibanje, stike z njenima otrokoma in novim partnerjem, jo silijo v jemanje psihiatričnih zdravil in ji preprečujejo odstranitev kontracepcije.

Lynne Spears

Lynne Spears foto: Profimedia

prejšnji članek
Horoskop: Veste, kaj si želite?
Horoskop
Horoskop: Veste, kaj si želite?
naslednji članek
Glasbenik Dadi Daz žaluje
Svet slavnih
Glasbenik Dadi Daz žaluje