Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski nori klobučar na ogled v Bruslju

13. 7. 2021; 05.30
Avtor: K.M.
Alan Hranitelj 10

Alan Hranitelj pred kostumi iz opere Vinka Möderndorferja Ljubezen Kapital in Verdijevega Plesa v maskah. foto: Marko Vavpotič, M24.si

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU se bo v Bruslju predstavil tudi slovenski kostumograf Alan Hranitelj z razstavo Omara norega klobučarja, pripravljeno v sodelovanju s scenografom Markom Japljem.

Omara norega klobučarja predstavlja del več kot tridesetletnega Hraniteljevega opusa ustvarjanja za gledališke, operne in plesne predstave, filme in razstave, ki šteje več kot 400 kostumografij in sodelovanj pri različnih umetniških projektih. Razstava bo na ogled na sedežu Sveta EU, v stavbi Justus Lipsius, kjer sprejemajo odločitve ministri in voditelji članic unije, ter na spletni strani ministrstva za kulturo.

Del Alanove garderobe, ki pa je ne nosi več. Predstavljenih je 37 kombinacij, od tega jih je sedem narejenih na novo. foto: Marko Vavpotič, M24.si

Za vsako kombinacijo je Alan določil neko zgodbo. foto: Marko Vavpotič, M24.si

Omara norega klobučarja po navedbah ministrstva odpira vrata v neskončno barviti svet oblačenja ter močno presega polje kostumografije in simbolno sporoča, da smo združeni v raznolikosti.

prejšnji članek
Kaja Flisar nima več časa za urejanje
Svet slavnih
Kaja Flisar nima več časa za urejanje
naslednji članek
Slovenski športnik po zaroki sporočil še veselo novico
Svet slavnih
Slovenski športnik po zaroki sporočil še veselo novico