reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sebastian med počitnicami najraje raziskuje ...

18. 7. 2021; 05.00
Avtor: Revija Lady
4_sebastian

sebastian foto: Osebni arhiv

Pesalec, koreograf in pevec Sebastian je že od nekdaj strasten raziskovalec sveta, njegove zadnje počitnice pa so ga odnesle v antični Egipt.

»Egipt je potovanje, ki sem si ga želel že od malega, ko sem prebiral vse o piramidah, sfingi, mumijah, faraonih ... Tako sem si letos, ko je država ustavila praktično vso mojo pevsko in plesno aktivnost, po več kot dvajsetih letih potovanj po vsem svetu privoščil prav to: antični Egipt. Končno sem videl piramide v živo pred svojimi očmi in neponovljivo je bilo stati v sami grobnici faraona Keopsa. Nepozabna izkušnja je bila videti Tutankamona in njegovo posmrtno masko v živo,« je navdušen Sebastian.

sebastian foto: revija zvezde

»Kairo me je prevzel s svojim vrvežem in ljudmi. Enako je bilo nepozabno obiskati črno in belo puščavo ter v njej dejansko tudi prenočiti. Na takem potovanju seveda ne sme manjkati križarjenje po Nilu, na katerem si turist ogleda vse pomembnejše templje med Luksorjem in Asuanom ter doživi utrip življenja ob najdaljši reki na svetu. Sam nisem velik uživač v ležanju po resortih, zato me je raziskovanje antične zgodovine in spomenikov popolnoma prevzelo, sploh v luči, ko stojiš pred njimi in si predstavljaš, koliko zgodovine so ti spomeniki že videli, kaj vse preživeli in kakšne zgodbe skrivajo. S seboj domov sem tako prinesel veliko spominkov, ki jih bom v prihodnjih tednih – tako kot je to vedno po mojih potovanjih – delil med prijatelje. Sicer se na destinacije nerad vračam, ker se mi zdi, da je svet dovolj velik, da po vračanju ni potrebe, a si znam predstavljati, da se bom še kdaj znašel v Egiptu – verjetno že kar v bližnji prihodnosti. Je namreč blizu in tako super izbira, ko ni veliko časa in bi človek rad za nekaj dni ubežal pred našo jesenjo ali zimo.«

Sebastian foto: Osebni album

prejšnji članek
Nataša Gorenc brez treninga ne zdrži več kot dva dneva
Svet slavnih
Nataša Gorenc brez treninga ne zdrži več kot dva dneva
naslednji članek
Ste na koži opazili pojav temnih madežev?
Zdravje
Ste na koži opazili pojav temnih madežev?
#obraziavenija
obraziavenija