Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani obrazi nazdravili odprtju novega hotela

20. 7. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
David Urankar in Ajda Rotar Urankar

David Urankar in Ajda Rotar Urankar foto: Žiga Intihar

Hotel Bohinj je tako odprl svoja vrata in začel s sprejemanjem prvih gostov. Njegovo odprtje pa so z nasmeški pozdravili številni znani obrazi, ki so nazdravili mladostni in iskrivi energiji, ki se skriva za novo pridobitvijo Bohinja.

Z novo podobo in zgodbo, Hotel Bohinj pričenja tudi povsem novo poglavje. Dogodek ob odprtju, ki se je odvijal v sproščenem vzdušju v objemu narave, so zaznamovali čustveni trenutki, napetost, pričakovanje. Ob glasbeni spremljavi banda in solistov, ki jih zaznamuje mladostna iskrivost in energija, se je Hotel Bohinj premierno predstavil očem javnosti. Po stezicah preteklosti smo se sprehodili vse do veličastne otvoritve - Hotel Bohinj je tako odprl svoja vrata in začel s sprejemanjem prvih gostov.

Direktor hotela Jure Repanšek in njegova srčna izbranka Ana Černivec foto: Žiga Intihar

Investitor in upravitelj hotela Damian Merlak foto: Žiga Intihar

Hotel Bohinj je v osrčju Bohinja na vzpetini nad Ribčevim Lazom, neposredno nad mostom ob jezeru s cerkvijo Svetega Janeza Krstnika in spomenikom štirim srčnim možem. Dvignjena lega hotelu in okolici omogoča lepe poglede na jezero, cerkev ter okoliške hribe vključno s Triglavom.

Manouche foto: Žiga Intihar

Voditelj večera Uroš Smolej foto: Žiga Intihar

Pevko in slaščičarko Hannah Mancini je ekološka lesena lepotica povsem očarala. foto: Žiga Intihar

Povabilu sta se odzvala tudi direktor podjetja Špan Damjan Špan in njegova življenjska sopotnica Tjaša Berakovič. foto: Žiga Intihar

Pevka Neisha in družabni kronist Nejc Simšič foto: Žiga Intihar

Špela Jereb, Katja Klavora, Tjaša Kokalj Jerala in Jasna Vale foto: Žiga Intihar

Slovenska umetnica Tina Mentol foto: Žiga Intihar

Luka in Alja Perne foto: Žiga Intihar

O prenovi

Hotel stoji na lokaciji parka, ob katerem je bila nekoč Muhrova (kasneje Karadžordževičeva) vila, na njegovem mestu pa je v osemdesetih stal Hotel Kompas. Investitor in upravitelj hotela Damian Merlak in Jure Repanšek sta se odločila, da hotel celostno prenovita ter statično in energetsko sanirata. Pri prenovi se je ohranil osnovni volumen objekta ter vsi vitalni in kvalitetni deli konstrukcije, objekt pa je bilo potrebno statično in protipotresno ojačati. Vsi kovinski okrepilni elementi so oblečeni v les, ki se navzven odraža v urejenem ritmu nagnjenih vertikalnih stebrov. Vhodno fasado pa dopolnjuje dozidava z novo sprejemno avlo, vhodno nadstrešnico ter zimski vrt, v katerem je restavracija. Že stari objekt je na vhodni fasadi imel razpoznavna elementa, ki sta ga vzpostavljala trikotna zatrepa streh, dozidave pa to kompozicijo še bolj razgibajo ter ustvarjajo dialog z vrhovi gora v ozadju.

Hodnik v hotelu foto: Žiga Intihar

Bazen pred hotelom foto: Žiga Intihar

Hotel Bohinj foto: Žiga Intihar

Interier hotela sestavlja 69 sob, ki so v svetlem macesnu, v vsaki sobi je silhueta Triglava ter sodobno urejena kopalnica. Sobe so povečini dvoposteljne, nekatere pa imajo možnost tretjega ležišča, večinoma imajo balkone. Nekaj sob je družinskih z možnostjo združitve, v najvišjem nadstropju s pogledom na Triglav pa se nahaja superior soba z masažno kadjo. Skupni prostori obsegajo sprejemno avlo, restavracijo, kmečko sobo, konferenčna sobo, wellness z manjšim zunanjim bazenom, klub ter prostran vrt z ognjiščem.

Investitor in upravitelj hotela Damian Merlak in Jure Repanšek sta bila zelo vesela, d

Investitor in upravitelj hotela Damian Merlak in Jure Repanšek sta bila zelo vesela, d foto: Žiga Intihar

prejšnji članek
Savina Atai postala Novozelandka
Svet slavnih
Savina Atai postala Novozelandka
naslednji članek
Šibeniška klapa pričarala morsko vzdušje
Svet slavnih
Šibeniška klapa pričarala morsko vzdušje