kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Skupina Coldplay oktobra z novim albumom
| STA

Skupina Coldplay oktobra z novim albumom

Chris je zaslovel kot pevec in pianist skupine Coldplay, ki je nastala leta 1996 v Londonu., Profimedia

Britanska skupina Coldplay je na svoji uradni spletni strani napovedala izid novega albuma Music of the Spheres, ki je predviden za 15. oktober. Obenem je najavila tudi skladbo Coloratura, ki jo bodo oboževalci lahko slišali že v petek.

Skupina je album najavila z na roko napisanim večbarvnim sporočilom članov, ki so ga objavili na več družbenih omrežjih ter v skoraj dve minuti dolgem video napovedniku albuma na YouTube. Ta prikazuje vesolje z nekaj planeti ter znakom osem, ki je simbol neskončnosti.

Z izjemo skladbe Coloratura bodo druge skladbe na albumu, pod katerega se kot producent podpisuje priznani švedski glasbeni ustvarjalec in producent Max Martin, po napovedih skupine izšle šele septembra, piše portal Billboard. Ta je prejšnji album skupine Everyday Life (2019) uvrstil na sedmo mesto lestvice Billboard 200.

Coldplay velja za eno najbolje prodajanih britanskih skupin 21. stoletja. Skupino, znano po uspešnicah, kot so Paradise, Viva la vida in Fix You, sta leta 1996 ustanovila frontman Chris Martin in kitarist Jonny Buckland. Kmalu sta se jima pridružila še basist Guy Berryman in bobnar Will Champion. Podpisujejo se pod osem albumov, ki so jih prodali v več kot 100 milijonov izvodih. Prejeli so številne glasbene nagrade, med njimi sedem grammyjev.