nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Veselje za oboževalce Princa - izšel bo njegov album

27. 7. 2021; 05.00
Avtor: K.M.
Prince, pevec Prince, glasbenik Prince

Prince foto: Profimedia

Skrbniki zapuščine leta 2016 preminulega ameriškega glasbenika Princa za 30. julij napovedujejo izid prvega posthumnega glasbenikovega albuma.

Album Welcome 2 America bo vseboval 12 skladb. Glasbenik ga je sicer dokončal že leta 2010, a ga ni nikoli izdal. Na albumu se glasbenik dotika zahtevnih tem. Skladba Running Game (Son of a Slave Master) se osredotoča na rasizem, skladba Same Page, Different Book pa na verske konflikte. Razpoloženje povzdigne skladba Hot Summer, skladba When She Comes pa spominja na Princa, ko je pel Dirty Mind.

Glasbenik je umrl v starosti 57 let, 21. aprila, leta 2016, so ga našli mrtvega na njegovem posestvu Paisley Park. Patolog je kasneje potrdil, da je bil usoden močan opiat za blaženje bolečin.

Prince je bil aktivist, ki je zagovarjal opolnomočenje temnopoltih v glasbeni industriji in širše. Po besedah glasbenikovega dolgoletnega klaviaturista Morrisa Hayesa, ki je tudi koproducent albuma, je album "natančen napad na stanje v ZDA".

V trezorju na glasbenikovem posestvu je bilo shranjeno neznano število pesmi, nekateri ugibajo, da več kot 8000. Prince je Hayesu sredi 90. let dejal, da si je prvič vzel prosto, da pred tem nikoli v karieri ni imel tedna, ko ni napisal pesmi in igral na kitaro

prejšnji članek
Slovenski košarkar med olimpijskimi igrami praznuje pomembno obletnico
Svet slavnih
Slovenski košarkar med olimpijskimi igrami praznuje pomembno obletnico
naslednji članek
Ste vedeli, da so tu snemali film Ne joči, Peter?
Življenjski slog
Ste vedeli, da so tu snemali film Ne joči, Peter?