nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sveže zaljubljena Nives Orešnik in Andrei Lenart

1. 8. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
Nives in Andrei

Andrei Lenart in Nives Orešnik foto: Mediaspeed

Ona je nekdanja mis Slovenije in zdaj uspešna osebna trenerka, on igralec, ki je okusil tudi kanček Hollywooda. Nives Orešnik in Andrei Lenart sta nov par na slovenski estradni sceni.

Moja dosedanja razmerja so bila kratka. Žal še nisem imela razmerja, ki bi trajalo več kot dve leti, čeprav bi si ga želela, ker se mi zdi prehajanje iz odnosa v odnos zelo naporno. Previdna sem, v katere odnose vlagam čas in energijo. Bodisi so to prijateljski, poslovni ali partnerski odnosi. Priznam, da sem izgubila veliko spontanosti in da so me življenjske izkušnje z različnih področij precej zaznamovale, a menim, da so s pravimi ljudmi, delom na sebi, sodelovanjem, komunikacijo in razumevanjem vsi odnosi lahko lažji in lepši,« razmišlja Nives Orešnik. In potem se je lani poleti zgodila usodna kava z Andreiem Lenartom … »Vedela sem, kdo je, spremljala sem njegovo delo na družbenih omrežjih, vendar nisem nikoli razmišljala o tem, da bi lahko bila skupaj. Preden sva se spoznala, sem bila precej časa samska, razmerij pa nikoli nisem iskala na silo. In čeprav sem bila takrat popolnoma nepripravljena na spoznavanje in zmenke, sem zelo hvaležna prijateljici, ki me je prepričala, da sem čisto spontano en dan pred svojim rojstnim dnevom šla na kavo, popolnoma brez pričakovanj,« o njunih začetnih korakih spregovori Nives. Strahu, da je zvezo, v kateri sta medijsko znani osebi, težje ohranjati, nimata. »Če sta v paru dva zrela, iskrena človeka, ki se spoštujeta in jima zveza predstavlja prioriteto, potem tudi medijska pozornost ne vpliva na ohranjanje razmerja. Sama sem bila v medijsko znanih in neznanih razmerjih in se mi zdi edina razlika ta, da v medijsko znanih razmerjih poleg vprašanj prijateljev o novem partnerju ali o razhodu dobim še vprašanja novinarjev in posledično kup komentarjev različnih ljudi, ki me ne poznajo. Sem pa to sprejela kot del življenja. Ni zmeraj lahko, a v življenju lahko popuščaš ali postajaš močnejši.«

Nives Orešnik in Andrei Lenart foto: Mare Vaupotič

Prvo, kar mu je skuhala, je bilo kuhano vino

Oba imata rada potovanja in izlete, dobre filme in pobege v naravo. A glede na to, da sta skupaj kratek čas, svoje podobnosti in razlike šele odkrivata. »Bistveno je, da imava enake vrednote in podobno razmišljava. Različna sva pa v tem, da jaz malo bolj divjam oziroma si običajno naložim veliko obveznosti in pogosto hitim, Andrei pa je bolj umirjen. To se mi zdi super, saj odkar ga poznam, lažje najdem ravnovesje tudi sama.« Drug pri drugem občudujeta veliko stvari. »Jaz ga občudujem, ker je razumevajoč, potrpežljiv, ker čuti neizmerno veliko strast in veselje do tega, kar počne, ker je zmeraj pristen, zvest samemu sebi in zelo vsestranski,« ga pohvali Nives, Andrei pa ji kompliment vrne: »Pri njej občudujem njeno ustvarjalnost in iznajdljivost. Je pristna in polna pozitivne energije. Vsega se loti s stoodstotno predanostjo.« Tudi za svoj partnerski odnos najdeta zgolj pohvale in presežke. »Najino partnerstvo je takšno, kot sem ga dolgo iskala. Zajema vse pomembne stvari, ki partnerstvo naredijo pravo: se spoštujeva in si dajeva prostor za stvari, ki naju veselijo, se podpirava v karierah in si pomagava, si zaupava, lahko rečem, da sva tudi najboljša prijatelja.« Ob vsem tem jima je pomembna tudi osebna rast ob partnerju. »Od Andreia sem se že veliko naučila. Odkar ga poznam, sem uspela v svoje življenje vrniti več spontanosti, zaupanja, tega, da v življenju nisi za vse sam in da se za vsako stvar lahko najde rešitev. Lahko se tudi pohvalim, da sem premagala veliko strahov. Pa tudi vse do praktične uporabe Googlovega koledarja in reševanja marsikaterih vsakodnevnih izzivov,« se nasmeji simpatična Nives. Ker kot osebna trenerka prisega na zdrav življenjski slog, nas zanima, kako se je v to vključil Andrei. »Kar zadeva zdravo prehrano in vadbo, sva si precej podobna. Oba živiva aktiven, a zmeren življenjski slog, zato ga, odkar sva skupaj, nisva pretirano spremenila.« Zato pa Nives pogosto pripravi in preizkuša nove recepte za različne zdrave obroke, on pa jih z užitkom poje. Se pa nasmejita vsakič, ko jo spomni, da je bila prva stvar, ki mu jo je skuhala, kuhano vino.

Andrei Lenart in Nives Orešnik foto: Mediaspeed

Od igralskih do gospodinjskih vlog

Na drugi strani pa ima Andrei kot igralec prav tako pestro in zanimivo delo. »Iskreno še nisem uspela pogledati vseh projektov, pri katerih je sodeloval, se mi pa zdi zelo zanimivo svojega partnerja videti v različnih vlogah, ki so včasih lahko čisto nasprotje.« Občasno mu priskoči tudi na pomoč pri učenju besedil, snemanju avdicij. »Včasih sem samo v vlogi snemalke avdicij, drugič imam kakšno večjo bralno vlogo.« (smeh) In ko smo ravno pri vlogah … Kako pa si te razdelita doma? »Res mi veliko pomeni, da takrat, kadar imam sama veliko dela ali sem ves dan odsotna, Andreiu ni težko opraviti katerega koli hišnega opravila. Si jih pa za zdaj deliva precej spontano.« Pred kratkim sta se vrnila tudi s prvega daljšega skupnega dopusta. »Če je res, kar pravijo, da se na potovanjih najbolje spoznaš in vidiš, kako si kompatibilen, potem lahko rečem, da je pred nama uspešno partnerstvo. Všeč nama je prava mera obojega, zato sva na tokratnem dopustu na Sardiniji združila raziskovanje in počitek. Zame nepozaben spomin je bilo jahanje konjev na plaži, saj je bila to ena izmed mojih velikih želja.« Andrei je tudi sicer kar nekaj časa preživel v tujini, kjer se je šolal in delal. »Od epidemije naprej sem tudi sama velikokrat razmišljala o selitvi v tujino. Pred tem sem bila precej zadovoljna z življenjem v Sloveniji, v zadnjem letu pa se oba spogledujeva z idejami življenja v tujini. Moja sestra že tri leta živi na Danskem in ob primerjavi dogajanja tukaj z dogajanjem v tujini me večkrat zamika, da bi preizkusila še kaj drugega,« razmišlja Nives.

prejšnji članek
Ana Maria Mitić iskreno o izgubi kilogramov
Svet slavnih
Ana Maria Mitić iskreno o izgubi kilogramov
naslednji članek
Nataša Tič Ralijan bo vztrajala pri naravni barvi
Svet slavnih
Nataša Tič Ralijan bo vztrajala pri naravni barvi