stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Anita Gošte postala NLP-terapevtka

7. 8. 2021; 06.00
Avtor: Revija Lady
anita guste

Anita Gošte foto: Radio Aktual

Priljubljena radijska voditeljica in glasbena urednica na Radiu Aktual Anita Gošte spada med tiste ljudi, ki si nenehno zadajajo nove izzive. Pred kratkim je denimo uspešno končala izobraževanje za NLP-terapevtko. Za to se je odločila predvsem zato, ker je začutila, da mora veliko delati na sebi. Anita je zatrdila, da zaradi svojih novih znanj nikakor ne namerava zapustiti radia, česar bodo seveda najbolj veseli njeni zvesti poslušalci, ki jih ni malo.

Najprej nas je seveda zanimalo, za kateri NLP sploh  gre. »Kratica NLP pomeni  nevrolingvistično programiranje.  To je sodobnejša različica psihologije, psihoterapije oziroma gre za  združitev več strok in znanosti. Nekateri to imenujejo kar psihologija  v akciji. Gre za to, da reprogramiraš svoje možgane. Po domače bi  lahko rekli, da je to kot telefon. Če  nam neka aplikacija, ki smo jo naložili, ne ustreza oziroma je ne potrebujemo, jo enostavno odstranimo in naložimo drugo. Rodili smo  se kot nepopisan list, sprogramirali pa so nas starši, učitelji, družba,  okolica. Vse to pa lahko izbrišemo  ali spremenimo. Lahko se znebimo  navad, kot sta kajenje in prenajedanje, ali pomagamo nekomu, ki  je izgubil svojca in žaluje. Učili so  nas različnih tehnik, s katerimi si  pomagamo, denimo tudi hipnozo.  Ogromno programiranja je že v  sami komunikaciji, ki se je učimo,  NLP pa si prizadeva za odlične in  vrhunske rezultate na osebnem in  poslovnem področju, zato se zanj  odločajo menedžerji, direktorji,  športni trenerji, predavatelji,« razloži Anita Gošte. Izobraževanje  je zahtevno, a glede na to, kako  marljiva je naša sogovornica, ni  čudno, da je bila tudi temu kos. 

»Ker sem k izobraževanju pristopila med epidemijo, je vse potekalo  prek videokonference. Kljub temu  smo uspešno izpeljali tudi vse vaje.  Dobili smo veliko znanja s področja nevrologije, medicinski in biološki pogled v možgane, in to iz  prve roke, od številnih vrhunskih  strokovnjakov.«

anita goste

anita goste foto: Revija Zvezde

prejšnji članek
Ashton Kutcher ne bo poletel v vesolje
Svet slavnih
Ashton Kutcher ne bo poletel v vesolje
naslednji članek
Modna skrivnost Špele Močnik
Moda&Lepota
Modna skrivnost Špele Močnik