zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zlata Janja Garnbret s svojo Barbiko?

11. 8. 2021; 11.00
Avtor: K.M.
Janja-barbie 1140x500px
Podjetje za vsake olimpijske igre izdela kolekcijo športnih Barbik. V letošnji kolekciji je na voljo tudi svetlolasa športna plezalka. Za njo so navdih najverjetneje poiskali ravno v zlati Slovenki Janji Garnbret.

Lutke Barbie oziroma Barbike so ena izmed najbolj priljubljenih igrač med dekleti, hkrati pa so tudi ena izmen najbolj razširjenjih zbirateljskih igrač. Zato ni presenetljivo, da podjetje Mattel vsako leto na tržišče pošlje različne kolekcije. V letu, ko so na sporedu olimpijske igre, pa tudi olimpijsko kolekcijo. 

V letošnjo je vključenih pet različnih Barbik, med njimi surferka, kareteristka, skejtarka, igralka softballa in športna plezalka. Ravno slednja pa zelo spominja na slovensko plezalko in prvo olimpijsko zmagovalko v zgodovini iger, športno plezanje je bilo letos sploh prvič na sporedu, Janjo Garnbret

Barbie plezalka foto: Promocijski material

Barbie plezalka foto: Promocijski material

Plezalka Barbie ima namreč dolge svetle lase spete v čop, podobno kot Janja. Celo njena oprava pa z zeleno barvno nekoliko spominja na slovenske oprave. Seveda pa je Barbie na igrah osvojila zlato medaljo ... Zato ni presenetljivo, da spominja na našo Janjo, kljub temu, da je bila ustvarjana pred igrami. Morda pa so navdih vseeno iskali v največji favoritinji športnega plezanja. 

prejšnji članek
Za olimpijce pel Magnifico, podprli so jih tudi znani obrazi
Svet slavnih
Za olimpijce pel Magnifico, podprli so jih tudi znani obrazi
naslednji članek
Can Yaman ostaja pri sosedih
Svet slavnih
Can Yaman ostaja pri sosedih