pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Ljubljano prihaja najdlje izvajanji ameriški muzikal na Broadwayu

12. 8. 2021; 11.30
Avtor: K.M.
Catherine Zeta-Jones, Chicago

Catherine Zeta-Jones v filmski različici muzikala leta 2002 foto: Profimedia

Kar pet večerov zapored boste lahko v središču Ljubljane uživali v muzikalu, ki si ga je do zdaj ogledalo že več kot 31 milijonov ljudi.

Chicago je eden najuspešnejših broadwayskih muzikalov, ki je po premieri leta 1975 v Gledališču 46th Street doživel nešteto ponovitev in novih produkcij. Nastal je po istoimenski drami novinarke Maurine Dallas Wattkins, ki so jo navdihnile zgodbe zločink, resničnih žensk, o katerih je poročala v svoji kolumni. Leta 2002 je bil posnet tudi film z Reneé Zellweger in Catherine Zeta-Jones v glavnih vlogah – nagrajen s šestimi oskarji in zlatim globusom za najboljši muzikal.

Muzikal Chicago bo v Ljubljani gostoval pet večerov. V zgodbi boste lahko uživali med ponedeljkom, 16. avgusta, in petkom, 20. avgusta, ob 20:30 zvečer.

Glasbo in besedilo sta napisala John Kander in Fred Ebb, pod režijo in koreografijo prvotne izvedbe pa se je podpisal Bob Fosse, slavni broadwayski koreograf, ki ga poznamo po muzikalih, kot so Sweet Charity, Kabaret, Ta vražji jazz. Današnje uprizoritve temeljijo na obuditvi muzikala leta 1996 s koreografijo Ann Reinking po Fossovem zgledu.

Zgodba je sijajen spektakel o jazzovskem Chicagu, polnem intrig, ljubezni, prevar, izdaj, rivalstva in prijateljstva. Glavni junakinji sta naivna Roxie Hart, ki si ne želi nič drugega, kot da bi zaslovela kot plesalka, in že uveljavljena zvezda kabareta Velma Kelly, ki se znajdeta pred sodiščem zaradi umora svojih ljubimcev. S pomočjo prebrisanega odvetnika Billyja Flynna skušata ubežati smrtni kazni, od aretacije do konca sojenja pa postrežeta s številnimi zabavnimi pevskimi in plesnimi točkami, kot so All that Jazz, Hot Honey Rag, Razzle Dazzle.

V glavnih vlogah se bodo v Ljubljani predstavili Ceili O’ConnorMadalena AlbertoGregory HaneyJohnnie FioriAlastair Brookshaw in Jordan Lee Davies.

prejšnji članek
Kdo je slovenska slikarka, ki navdušuje z realističnimi portreti?
Svet slavnih
Kdo je slovenska slikarka, ki navdušuje z realističnimi portreti?
naslednji članek
V družini Krajnc Bagola so se razveselili novega družinskega člana
Svet slavnih
V družini Krajnc Bagola so se razveselili novega družinskega člana