pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Uganete, kje bodo snemali drugo sezono Gospodarja prstanov?

16. 8. 2021; 09.00
Avtor: STA
sean2

Gospodar prstanov foto: arhiv uredništva

Snemanje Gospodarja prstanov se seli iz Nove Zelandije ...

Ameriški spletni velikan Amazon, ki je svojo visokoproračunsko serijo Gospodar prstanov po fantazijskem romanu angleškega pisatelja J.R.R. Tolkiena snemal na Novi Zelandiji, se je odločil, da bo produkcijo druge sezone preselil v Veliko Britanijo, piše The Hollywood Reporter.

Amazon je doslej serijo snemal na Novi Zelandiji, kjer so po trilogiji Gospodar prstanov nastali tudi filmi režiserja Petra Jacksona. Producenti so ob začetku snemanja serije zatrjevali, da država v južnem Pacifiku ponuja prvobitno lepoto Srednjega sveta, kamor je J.R.R. Tolkien postavil svojo zgodbo o vilinih, škratih in hobitih.

Pred leti so lepote Nove Zelandije postale znane s hollywoodsko uspešnico Gospodar prstanov. To je v državo privabilo številne turiste, pa tudi bogataše, ki tam kupujejo posestva. foto: Profimedia

Po pisanju The Hollywood Reporterja odločitev čudi tudi s finančnega vidika, saj je Amazon veliko vložil v infrastrukturo oziroma v objekte na Novi Zelandiji.

Med razlogi naj bi bili sicer visoki stroški snemanja, nekateri poznavalci pa ocenjujejo, da je Združeno kraljestvo bolj ekonomična izbira tudi za v prihodnje, saj je Amazon veliko vlagal tudi v studijske prostore v Veliki Britaniji, kjer snema še druge filme.

Eno od težav filmarjem predstavljajo tudi strogi protikoronski ukrepi, ki veljajo na Novi Zelandiji. Ker je približno polovica igralcev iz Velike Britanije, mora vsak član igralske zasedbe, ko zapustil državo, po vrnitvi v karanteno za 14 dni.

prejšnji članek
Bono presenetil na filmskem festivalu v Sarajevu
Svet slavnih
Bono presenetil na filmskem festivalu v Sarajevu
naslednji članek
Nikin nasvet, kako ceniti svojo lepoto
Moda&Lepota
Nikin nasvet, kako ceniti svojo lepoto
#nasazenazenska
nasazenazenska