kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tara Zupančič združila ljubezen do mode in indijanskega sloga

21. 8. 2021; 05.00
Avtor: Revija Lady
2_tara zupančič

Tara Zupančič foto: Nadica Petrova

Tara Zupančič obožuje naravo, modo in Indijance. In prav to je združila v svojem novem projektu, s katerim že navdušuje.

Taro Zupančič navdušujejo Indijanci. »Ko sem bila otrok,  sem vse leto čakala Blejske  dneve, ker so takrat prišli oni in  postavili svojo stojnico, igrali, peli  in seveda prodajali lovilce sanj. Ves  večer sem stala pred stojnico in jih  občudovala. Je pa res, da me je tudi  teta malo ‘vpeljala’ v njihov svet,  saj sva skoraj desetkrat gledali film  Pleše z volkovi s Kevinom Costner- jem v glavni vlogi. Seveda je bila  potem edina pustna maska, ki sem  jo želela – Indijanka. Uf, ja, veliko  kostumov so mi zašili na to temo.  Sicer pa še do danes Indijance občudujem zaradi njihovih prepričanj,  odnosa do narave in nasploh njihove duše življenja,« se spominja. 

tara zupanči foto: Nadica Petrova

Zdaj, ko se je bilo med pandemijo  treba znajti, pa je prišla na idejo, pri  kateri je združila svojo ljubezen do  Indijancev in mode hkrati. Odločila se je za svojo linijo kvačkanih  oziroma pletenih topov.

»Povezava  je v svobodi, v prhutavosti, v slogu  deklet, ki si upajo zatakniti peresa  v lase in uživati življenje. Že več kot  deset let imam v omari tovrstni top,  ki sem ga kupila na morju, ko sem  šla prvič s prijateljico na neki festival v Rabcu. Še dandanes ga nosim, celo prevečkrat. (smeh) Zato  sem si rekla, pa zakaj ne bi jaz tega  ustvarjala, če mi je ta slog tako všeč.  Poznam dekleta, ki znajo kvačkati,  zato sem jih poklicala in predlagala  sodelovanje.« 

Tara Zupančič foto: Osebni arhiv

Zanimivo je tudi ime, ki ni prišlo po  naključju. »Takamao je eno izmed  mojih indijanskih imen, ki so mi ga  podelili drugi. Nastal je iz anekdote,  da sem v nekem obdobju imela na  vsa vprašanja podoben odgovor. Če  me je kdo vprašal, kako se ti zdi ta  zadevica, sem rekla: ‘Ma, taka mal  ...’ No, tako nekako sem potem postala Takamao.«  Poleg ideje Tara predlaga tudi barve, vzorce, preostalo nastaja pod  spretnimi prsti ustvarjalk. Sledilo je  še oblikovanje marketinga, grafično  oblikovanje, spletne strani, Tara pa  je kot manekenka seveda nastopila tudi v vlogi modela. Simpatična  Gorenjka zna plesti, tudi kvačkati  je sicer že poskusila, vendar za to  nikoli ni imela dovolj potrpljenja.

prejšnji članek
Polkaholiki si česa takšnega niso nikoli predstavljali
Svet slavnih
Polkaholiki si česa takšnega niso nikoli predstavljali
naslednji članek
Z vadbo do optimalne presnove
Zdravje
Z vadbo do optimalne presnove