mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralka Nataša Matjašec Rošker prejela veliko priznanje

26. 8. 2021; 09.00
Avtor: STA/ V.M.
matjasec

Nataša Matjašec Rošker foto: SNG Drama Maribor

Priznana gledališka igralka, ki je pustila svoj pečat tudi v legendarnem filmu Babica gre na jug, je navdušila s svojo univerzalno igralsko dispozicijo.

Slovenski igralki in prvakinji Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor Nataši Matjašec Rošker so na sredini slovesnosti pred petkovim začetkom festivala Mittelfest v gledališču Teatro Ristori v italijanskem Čedadu podelili nagrado Adelaide Ristori.

Nataša Matjašec Rošker Fotografija Rene Gomolj foto: Rene Gomolj

Nagrado, poimenovano po znameniti italijanski igralki iz 19. stoletja, podeljuje humanitarni klub soroptimistk iz Čedada za zasluge pri promociji kulture in pomena žensk v družbi najboljši igralki preteklega festivala. Nataša Matjašec Rošker je na lanskoletnem festivalu v uprizoritvi Immaculata po romanu Colma Toibina Marijin testament navdušila občinstvo in strokovno javnost ter medije.

Kot so ob tem zapisali v obrazložitvi, je Nataša Matjašec Rošker v svoji univerzalni igralski dispoziciji nenadkriljiva, potenca njene obrazne in telesne izraznosti pa enako prepričljivo učinkuje v klasičnem gledališču kot tudi v njegovih raznovrstnih sodobnih poetikah.

prejšnji članek
Horoskop: Sprejmite, da čas prinese nova odkritja
Horoskop
Horoskop: Sprejmite, da čas prinese nova odkritja
naslednji članek
Igralec Jake Gyllenhaal bo iskal izgubljene ljudi
Kultura
Igralec Jake Gyllenhaal bo iskal izgubljene ljudi