stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sharon Stone bo prejela najvišje priznanje

28. 8. 2021; 08.00
Avtor: V.M. / STA
Sharon Stone

Sharon Stone foto: Profimedia

Ameriška igralka Sharon Stone bo na 17. filmskem festivalu v Zürichu prejela nagrado zlata ikona, ki je najvišje priznanje na festivalu.

Sharon Stone bo v Zürichu tudi vodila mojstrski tečaj, "na katerem bo javnosti ponudila zanimiv vpogled v svoj ustvarjalni proces in izjemno kariero," so po pisanju portala Hollywood Reporter sporočili organizatorji.

"Sharon Stone je prava ikona sedme umetnosti," je dejal Christian Jungen, umetniški direktor filmskega festivala v Zürichu. "Hitchcock bi bil navdušen nad njo. Odlikujejo jo neustavljiv šarm, velika človeška globina, talent za igranje najrazličnejših vlog in sposobnost očarati občinstvo kot nihče drug. V času, ko so v filmski industriji prevladovali moški, se je odločno borila proti seksizmu in s tem postala pomemben vzor številnim ženskam v tej industriji," je dodal.

Sharon Stone je peta ženska po vrsti, prejme nagrado zlata ikona. "V čast mi je sodelovati s svetovno skupnostjo in proslaviti globino naše umetnosti. Navdušena sem nad tem, da sem bila prepoznana v tej vlogi," je povedala igralka.

Sharon Stone

Sharon Stone foto: Profimedia

prejšnji članek
Konec ljubezni po 23 letih
Svet slavnih
Konec ljubezni po 23 letih
naslednji članek
Anej Piletič (BQL) dahnil usodni da
Svet slavnih
Anej Piletič (BQL) dahnil usodni da