Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Junaka družba izločila zaradi skrivnostnega virusa

27. 8. 2021; 10.00
Avtor: PR
Predstava Janez Novak

Igralci po premieri. foto: Klemen Slakonja

Komedija Janez Novak je povsem navdušila ob odprtju SiTi Teatra pod zvezdami. Čeprav se zdi, da je bila predstava s Klemnom Slakonjo, Tadejem Tošem in Gregorjem Podričnikom napisana tu in zdaj - glavni junak se namreč okuži s skrivnostnim virusom in družba ga izloči - ta zgodba že 14 let navdušuje naše južne sosede in nastavlja ogledalo sodobni družbi.

 Predstavo z izvirnim naslovom Smisel življenja gospoda Lojtrice, je ustvaril Saša Anočić, v slovenščino pa sta jo odlično prevedla, priredila in režirala Dejan Batoćanin ter Uroš Fürst. Zanimiva je tudi forma, na odru gledamo strip, ki ga ob treh protagonistih ustvarja še kup nevidnih mojstrov luči, zvoka, projekcije ...  zvočna kulisa pa je stkana iz hitov priljubljenih slovenskih glasbenih ustvarjalcev, kot so Magnifico, Siddharta, Koala Voice, Klemen Klemen, Murat & Jose ...

Utrinki iz premiere foto: Urška Boljkovac


Občinstvo je primerno izvedbo hišne produkcije v razprodanem SiTi Teatru pod zvezdami pospremilo z glasnim aplavzom, preden se ekipa poda na gostovanja pa vas vabi na ponovitve, ki bodo 10. 16. in 22. septembra.

Utrinki iz premiere foto: Urška Boljkovac

Kot naslednji vrhunec Siti Teatra pod pod zvezdami bo 8. septembra na sporedu glasbena komedija Čudovita, koprodukcija SSG Trst in SiTi Teatra BTC. Podpisujeta jo avtor Jure Karas in režiserka Tijana Zinajić, ki sta soustvarila že nagrajevano uspešnico RealistiŽlahtni humor spet prepletata z glasbo in kritično mislijo. V dobi, ko je edina mantra uspeh na vseh področjih, je to komedija o neuspehu, ki bi bil tragičen, če ne bi bil smešen. Nastopajo Vesna Pernarčič, Primož Forte, Franko Korošec, Tina Gunzek, Urška Bradaškja in Joži Šalej.

Utrinki iz premiere

Utrinki iz premiere foto: Urška Boljkovac

prejšnji članek
Horoskop: Spremembe v odnosih vam bodo dale krila
Horoskop
Horoskop: Spremembe v odnosih vam bodo dale krila
naslednji članek
Prestavljeno nadaljevanje filma Downton Abbey
Svet slavnih
Prestavljeno nadaljevanje filma Downton Abbey