pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V ŽIVO: ABBA se je vrnila

2. 9. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
ABBA

ABBA Agnetha Fältskog foto: Profimedia

Napočil je čas, ki so ga vsi oboževalci skupine težko pričakovali. Niso vedeli, kaj jih čaka, a pričakovanja so bila poplačana.

ABBA je spremenila zgodovino švedske in svetovne glasbe. Člani zasedbe so kot skupina delovali med letoma 1972 in 1982 ter iz glasbenega radarja izginili za okoli 10 let, saj so priložnost pograbili njihovi glasbeni nasprotniki. Nato pa so nove generacije spet našle njihovo glasbo in jo vnovič oživele. Danes, 39 let po koncu skupne poti, se glasbena skupina vrača. Legendarna skupina je sicer napovedala nastop hologramov svojih mlajših različic po različnih lokacijah. Vse skupaj pa spremlja tudi dokumentarni film in pa, kot so obljubili, nove pesmi. Zdaj pa je končno jasno, kako se bodo vrnili. 

"Ja, ABBA je uradno spet združena," je po premieri čisto nove I still faith in you pesmi in videospota za njo povedala voditeljica iz Londona. Bjorn in Benny pa sta potrdila, da so ustvarili tudi nov album, po več kot štiridesetih letih, in da bo čas tudi za nove koncerte. Benny pa je k temu še dodal: "Še vedno smo najboljši prijatelji, še vedno si zaupamo, še vedno najdemo lojalnost. Kdo še najde to?" 

V resnici bo šlo za koncerte, ki bodo ustvarjeni s pomočjo sodobne tehnologije, "nastopali" pa bodo hologrami mlajših različic članov skupine. Vse pesmi so odpeli člani skupine sami, s pomočjo tehnologije pa so jih spremenili v različice njih samih na vrhu priljubljenosti. Koncert bo vseboval največje hite, pesmi, ki so pri srcu članom skupine in dve čisto novi pesmi. Album z novimi pesmimi pa bo izšel 5. novembra letos. 

Vrnitev pa lahko spremljate v živo preko YouTube prenosa! 

Po prenehanju delovanja skupine ABBA (ki pa ni bilo nikoli uradno objavljeno) so člani skupine nadaljevali s solo karierami. Dekleti sta posneli še vsaka po nekaj albumov, ki pa niso dosegli uspehov, ki sta jih imeli v skupini. Benny in Bjorn pa sta uspešno nadaljevala delo v skladateljskih vodah v zahtevnejših in daljših formatih in ustvarila dva zelo uspešna mjuzikla (Chess in Kristina fran Duvemala).

prejšnji članek
Ansambel Unikat s priredbo valčka v reggae stilu
Svet slavnih
Ansambel Unikat s priredbo valčka v reggae stilu
naslednji članek
Severina potrdila, da ima spet skrbništvo nad sinom
Svet slavnih
Severina potrdila, da ima spet skrbništvo nad sinom