mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Policisti razkrili, kako prepoznati kralje cest

10. 9. 2021; 02.00
Avtor: V.M.
voznik edit

Kralj cest foto: Profimedia, edit: njena.si

Na komičen način so izpostavili problem voznikov, ki jih prežemata objestnost in občutek večvrednosti. Prepoznate v opisu kakšnega kralja cest iz vašega okolja?

Na Facebook profilu Slovenske policije je pozornost pritegnila objava, na kateri avtocestna policija spletno publiko sprašuje, če se tudi sami srečujejo s cestnimi kralji. In kdo so sploh kralji cest? Kako jih prepoznamo? Takole pravijo policisti, ki si na avtocesti želijo več reda in varnosti.

»Najlažje jih boste opazili v zmogljivejših vozilih na avtocesti, v jutranjih ali popoldanskih konicah. Imajo unikaten način vožnje, ki se ne ozira na ostale udeležence v prometu ... spretno prehitevajo po desni, po levem pasu poskušajo pred seboj 'izriniti' kolono prepočasnih vozil, varnostna razdalja za njih ne velja, dobro obvladajo tudi 'žmiganje' z lučmi ter slalom med drugimi vozili. Občasno naredijo tudi 'hiter test' pretočnosti reševalnega pasu ali pa preverijo kako se prehiteva kar po odstavnem pasu ... Vedno znova so začudeni, da se jim ostali vozniki takoj ne umaknejo, če vidijo da prihaja on, vsemogočni kralj ceste ... vse bolj pogosto pa kralji ceste naletijo na čudna vozila z modrimi lučkami, ki nekako ne razumejo njihovega načina vožnje ...«

prejšnji članek
Slovenski športnik prvič postal očka
Svet slavnih
Slovenski športnik prvič postal očka
naslednji članek
'Dovolj mi je, nočem več živeti'
Zdravje
'Dovolj mi je, nočem več živeti'
#obraziavenija
obraziavenija