Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mineva 30 let od izida Nirvaninega albuma Nevermind

24. 9. 2021; 09.00
Avtor: STA
spencer elden, nirvana, naslovnica

Nirvanin album Nevermind foto: Profimedia

Natanko pred 30 let je izšel drugi studijski album skupine Nirvana Nevermind, ki velja za pomemben mejnik generacije 90. let. Album z ikonično podobo golega otroka, ki plava za dolarskim bankovcem, je bil prodan v več kot 30 milijonih izvodov.

V središču albuma Nevermind je bila po pisanju AFP kontradiktornost frontmana Nirvane Kurta Cobaina, ki je nihal med apatijo in revolucionarnostjo, med prijaznostjo in jezo. Najbolj zanimivo je, da so albumu prisluhnili tako punkerji kot metalci in privržence indie glasbe, s svojim pop pridihom pa je pritegnil tudi širše poslušalstvo.

Charlotte Blum, ki je nedavno izdala knjigo o grunge gibanju, je za AFP dejala, da je bil Nevermind album, zaradi katerega je "hard rock zvenel starokopitno, rock, ki je bil popularen v 90. letih minulega stoletja pa površno, mizogino in manj intenzivno". Najudarnejša skladba z albuma, ki je mnoge dvignila na noge, je Smells Like Teen Spirit.

Najvplivnejša skupina vseh časov

Ameriška revija Spin je pred mesecem Nirvano označila za eno najvplivnejših skupin vseh časov. Njena baza oboževalcev ostaja trdna, med tistimi, ki cenijo njihovo glasbo, pa so tudi Billie Eilish, Lana Del Rey in Frank Turner, je še poročala AFP.

Tožba najbolj znanega dojenčka

Pred mesecem se je ob obletnici Neverminda že oglasil tudi eden najbolj znanih dojenčkov vseh časov, danes 30-letni Spencer Elden. Zaradi svoje gole fotografije na naslovnici albuma je še živeče člane skupine in še nekaj drugih vpletenih tožil zaradi spolnega izkoriščanja.

prejšnji članek
Bo Jan kljub porazu ostal na Kmetiji
Resničnostni šovi
Bo Jan kljub porazu ostal na Kmetiji
naslednji članek
Cene Prevc ujet s simpatično izbranko
Svet slavnih
Cene Prevc ujet s simpatično izbranko
#obraziavenija
obraziavenija