stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ste gledali serijo Diagnoza: umor? Tako je glavni igralec videti danes

5. 10. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
Dick Van Dyke, Diagnoza Umor

Dick Van Dyke, Diagnoza: umora foto: Profimedia

Igralec Dick Van Dyke je še eden zadnjih predstavnikov zlate dobe Hollywooda. Za njim je bogata kariera, slovenski gledalci pa se ga najverjetneje najbolj spominjate po seriji Diagnoza: umor.

Diagnoza: umor je bila ameriška dramska televizijska serija, v kateri je Dick Van Dyke igral vlogo dr. Marka Sloana, zdravnika, ki zločine rešuje s pomočjo svojega sina Steva, detektiva za umore, ki pa ga je upodabljal njegov dejanski sin Barry. Vseeno pa se je v svet Hollywooda zapisal predvsem s serijo The Dick Van Dyke Show in pa filmsko klasiko Mary Poppins, v kateri je leta 1964 odigral vlogo Bert, najboljšega prijatelja varuške Poppins.

Dick je danes star 95 let, rojstni dan pa bo praznoval 13. decembra. Kljub zavidljivi starosti svojega poklica še ni popolnoma opustil, a seveda pri tem ne moremo govoriti o aktivni igralski karieri. Od leta 2012 je poročen s svojo drugo ženo Arlene Silver, med letoma 1948 in 1984 pa je bil že poročen z Margie Willett, s katero ima tudi štiri otroke. Vseeno je bila njegova največja ljubezen najverjetneje Michelle Triola Marvin, dolgoletna prijateljica, s katero je razmerje začel že leta 1976, 8 let pred ločitvijo od Willettove. V razmerju sta bila več kot 30 let, vse do njene smrti leta 2009. 

Van Dyka so pred dnevi z ženo ujeli v Malibuju, ko sta zapuščala fitnes, v katerem igralec še vedno skrbi za svojo formo. 

Dick Van Dyke, Arlene Silver foto: Profimedia

Dick Van Dyke foto: Profimedia

prejšnji članek
Aljoša Bagola postal fatalni moški leta 2021!
Svet slavnih
Aljoša Bagola postal fatalni moški leta 2021!
naslednji članek
Alfi Nipič: Do nežnejšega spola sem imel vedno zelo spoštljiv odnos
Odnosi
Alfi Nipič: Do nežnejšega spola sem imel vedno zelo spoštljiv odnos