mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pomembno priznanje za Ota Pestnerja

4. 10. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
1_oto pestner

oto pestner foto: osebni arhiv

Mesto, v katerem se je rodil in kjer je posnel prve pesmi, je na glasbenika zelo ponosno.

Celjska podžupanja Breda Arnšek je danes pevcu Otu Pestnerju, ki je pred 50 leti kot 15-letni deček s pesmijo 30 let prvič zmagal na Slovenski popevki, izročila kelih cesarice Barbare in županovo priznanje za življenjsko glasbeno ustvarjanje ter doprinos k prepoznavnosti Celja. Pestner pa se je vpisal v knjigo častnih gostov mesta Celje.

Kot so danes sporočili s celjske občine, je Breda Arnšek presodila, da je Oto Pestner izjemen pevec. "Za slovensko glasbo, kulturo petja, slovensko popevko je naredil veliko. Sled je pustil v različnih glasbenih zvrsteh in kot avtor pomagal mnogim drugim glasbenim izvajalcem. Seveda smo Celjani nanj izjemno ponosni, saj se je tukaj rodil, tukaj obiskoval osnovno šolo, posnel prve pesmi in nastopal s svojim očetom. Veliko je naredil za prepoznavnost mesta. Danes mu s ponosom izročamo županovo priznanje in kelih cesarice Barbare in mu seveda želimo še mnogo uspešnih glasbenih let," je še dejala podžupanja.

Za Pestnerja, ki je leta 1998 prejel tudi srebrni celjski grb, je spomin na Slovensko popevko 1971 še zelo živ. Kot je povedal, ničesar ni pričakoval, niti njegov oče. 30 let je postala zmagovalna popevka po izboru publike. V Celje se pevec rad vrne, všeč mu je, ker je staro mestno jedro lepo urejeno.

prejšnji članek
Horoskop: Čustvena nihanja vas bodo izčrpala
Horoskop
Horoskop: Čustvena nihanja vas bodo izčrpala
naslednji članek
Uradno bo izšel izgubljeni album Davida Bowieja
Svet slavnih
Uradno bo izšel izgubljeni album Davida Bowieja