Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvonko v igri Joker domov odnesel 20 tisoč evrov

10. 10. 2021; 10.07
Avtor: K.M.
joker

Zvonko Raušl na fotografiji desno foto: Jan PIntar

Veste, katera je najbolj pogosta ulica v Sloveniji? Zvonko Raušl je odgovor vedel in domov odnesel glavno nagrado!

V soboto, 9. oktobra 2021, je sprejel izziv v kvizu Joker inženir kemijske tehnologije iz Miklavža Zvonko Raušl. Kar 18 let je bil aktiven v SNG Maribor kot pevec v opernem zboru. Trenutno pa sodeluje v KUD-u Zvonke Antoličič, kjer skrbi za gledališki abonma v domačem kraju. Je tudi član vokalne zasedbe Urban, aktiven v bridge klubu in je strasten igralec sudoka. A največja strast so čiliji, doma jih goji kar 54 vrst. Na njegovi poti do 20 tisoč evrov mu je na pomoč priskočil prijatelj Benjamin Lukan. In s skupnimi močmi sta se povzpela do vrha in glavne nagrade – 20.000 €.

"Zelo sem ponosen sam na sebe, predvsem zaradi tega, ker mi je šele četrtemu uspelo to doseči. Denarna nagrada je postranskega pomena, ker se nisem prijavil na kviz zaradi zaslužka, ampak predvsem zato, da bi pokazal in dokazal sebi in drugim, da to zmorem. Da dolgotrajno ukvarjanje z ugankami in zbiranje "nepotrebnih" informacij ni stran vržen čas in denar, ampak lahko na dolgi rok privede do rezultatov. Lahko bi mogoče potegnili paralelo s športom, kjer je potrebnega ogromno dela za dosego odmevnega rezultata," je povedal Zvonko in dodal, da bo z denarjem obnovil hišo. 

Denar si je sicer prislužil z odgovorom na vprašanje, katera je največkrat zabeležena ulica v Sloveniji. Pravilni odgovor pa je Šolska ulica. 

prejšnji članek
Katarina Benček morje zamenjala za domače hribe
Svet slavnih
Katarina Benček morje zamenjala za domače hribe
naslednji članek
Jože Drabik: Na drugi strani kamere je drugače
Resničnostni šovi
Jože Drabik: Na drugi strani kamere je drugače